Πολιτική Ασυνεννοησία. Ας αρχίσουμε από την ασυνεννοησία των πολιτικών μας αρχηγών. Ενόσω η χώρα βρίσκεται εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης μετά το 1929, ακόμη και τώρα οι τα κόμματα δεν μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και χωρίς φωνασκίες και προεκλογικές κορώνες να καταρτίσουν ένα κοινό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσεως. Αντίθετα, ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου επίμονα και μονότονα ζητεί εκλογές. Λες και αυτές είναι η λύση. Αγνοεί ότι: ‘όταν η άμαξα είναι στο ποτάμι δεν αλλάζουμε άλογα'. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το πολιτικό σύστημα της οικογενειοκρατίας δεν τραβάει και χρήζει ανανέωσης.
Προστατευτισμός εν όψει. Όταν εμείς απολακτίζουμε τον πατριωτισμό μας και είμαστε έτοιμοι χάριν της «παγκοσμιοποίησης» να παραδώσουμε τα πάντα, ακόμη και τα δίκαια αυτής της χώρας, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δείχνουν όχι απλώς τον πατριωτισμό τους στα μεγάλα θέματα, αλλά ακόμη και στο Αγγλικό μπρόκολο, ή στο Ιταλικό κουνουπίδι. Ένα νέος προστατευτισμός σαρώνει την Ευρώπη.
Αγοράζετε λοιπόν Ελληνικά και μην πιστεύετε τις πομφόλυγες (=φούσκες) για κοινή Ευρωπαϊκή ή Παγκόσμια αγορά κλπ Εδώ είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Οι πολυεθνικές λόγω ελλείψεως ανταγωνισμού μας έχουν επιβάλλει 20-30% υπερκέρδος εν σχέσει με τους Βορειοευρωπαίους. Επομένως:
ΌΧΙ στα ξένα προϊόντα. Τα ελληνικά προϊόντα έχουν κωδικό 520. Ας τα ψάχνουμε.
ΟΧΙ στους ημεδαπούς και ξένους κερδοσκόπους και στις ληστρικές Πολυεθνικές
ΟΧΙ στους νοθευτές και στους μεταλλαγμένους
Κερδοσκοπία στα Καύσιμα. Πληροφορούμεθα ότι η μεγάλη κλοπή της τσέπης μας και του Ελληνικού Προϋπολογισμού γίνεται με τις φουσκωμένες τιμές των καυσίμων. Το διυλιστήριο καυσίμων λειτουργεί ως μονοπώλιο και εισπράττει υπερκέρδη της τάξεως των 20-40%. Ποιος θα μας γλυτώσει από τον μεγαλολωποδύτη (=λωπο = τσέπη και δύτης αυτός που εισδύει στην τσέπη μας) πετρελαιά;
Επιβολή Διατιμήσεως στα είδη διατροφής και στα καύσιμα
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα(ΕΚΤ). Το μόρφωμα αυτό που εκδίδει το Ευρώ και όλοι την θεωρούν ως ομοσπονδιακή τράπεζα, στην πραγματικότητα είναι ιδιωτική -στα χέρια των «εκλεκτών»-που επιβάλλει τους κανόνες της στα κράτη της Ε.Ε. Ένας από τους κανόνες της είναι να μας βάζει να δανειζόμαστε από τους τοκογλύφους με υπέρογκα επιτόκια που αδυνατούν οι χώρες να καταβάλλουν. Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση μας -ομού με άλλες κυβερνήσεις του Νότου- δεν ζητεί την έκδοση Ευρωομολόγου, όπως ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί; «Θαρσείν χρει» κ. Πρωθυπουργέ.
Τα Χρήματα να δοθούν στον Κόσμο. Ως γνωστόν οι τραπεζίτες ευθύνονται για την παρούσα κρίση. Παρά ταύτα διατίθενται αφειδώς κρατικά χρήματα στους τραπεζίτες, που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για δικούς τους κερδοσκοπικούς σκοπούς (μπόνους, στις θυγατρικές τους στα Βαλκάνια κ.α). Με το δίκιο τους ο λαός διερωτάται γιατί τα χρήματα δεν δίδονται στο λαό και στους μικρομεσαίους, οι οποίοι θα τα διαθέσουν για την τόνωση της αγοράς;
Ανεξάρτητες και Ανεξέλεγκτες Αρχές. Στη χώρα μας, κατά παράβαση του Συντάγματος, αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, μηχανεύθηκαν ορισμένοι την «φάμπρικα» των Ανεξαρτήτων Αρχών. Αυτές ουσιαστικά είναι ανεξέλεγκτες και δεν υπόκεινται σε έλεγχο, διότι διορίζονται από το Κοινοβούλιο. Έτσι εκδίδουν «φιρμάνια», τα οποία είναι αντίθετα προς τα συμφέρονται και την θέληση της λαϊκής κυριαρχίας (λ.χ η Αρχή Προστασίας Δεδομένων με την μη δημοσιοποίηση των ονομάτων των παραβατών στο κοινό προστατεύει: παιδεραστές, καταχραστές, εγκληματίες, ναρκεμπόρους, δολοφόνους κλπ). Ανάγκη λοιπόν αυτές να υπαχθούν σε έλεγχο και λογοδοσία.
Η Ευρώπη των Μονοπωλίων. Μας υπόσχοντο την Ευρώπη των Λαών και προέκυψε η Ευρώπη των Μονοπωλίων, των Τραπεζών και των Πολυεθνικών. Και ενώ αυτή η Ε.Ε δεν μπορεί ακόμη να προστατεύσει ούτε τα εξωτερικά της σύνορα από τους λαθρομετανάστες και από τους Τούρκους εισβολείς, που παραβιάζουν Ευρωπαϊκά εδάφη (Αιγαίο- Κατοχή Β. Κύπρου) μας επιβάλλουν αντιδημοκρατικούς κανόνες ακόμη και για θέματα που έπρεπε να λύνονται με βάση τις δημοκρατικές διαδικασίες από τους λαούς και όχι από τους διορισμένους Βρυξελλάριους «χαρτογιακάδες». Επομένως τα σημερινά μας αδιέξοδα προέρχονται από την ένταξη μας και την μεταβίβαση δημοκρατικών αρμοδιοτήτων στην Ε.Ε., που άπτονται της λαϊκής κυριαρχίας μας, αλλά και από την μετάλλαξη της Ε.Ε. σε «Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία». Το πρόβλημα μας λοιπόν είναι έλλειμμα Δημοκρατίας.
Οργάνωση Δημοψηφισμάτων. Δεν είναι δυνατόν να εξαντλείται η λαϊκή εντολή ανά τετραετία που συμβαίνουν εκλογές. Για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών κρίνεται σκόπιμη η νομοθετική ρύθμιση της διενέργειας δημοψηφισμάτων σε διάφορα επίπεδα (κράτους-τοπικής αυτοδιοίκησης). Έχουν ωριμάσει οι καιροί και πρέπει να απαιτήσουμε την εφαρμογή της σχετικής Συνταγματικής διατάξεως.
του Υποστρατήγου ε. α. K. Χ. Κωνσταντινίδη