Ο Ψυχρός Πόλεμος επιστρέφει;


0 0 ψήφοι
Article Rating

( του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

Η απόφαση των να εγκαταστήσουν στοιχεία της αντιπυραυλικής των αμύνης στην Πολωνία και Τσεχία σπρώχνει την ανθρωπότητα σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο. Η εγκατάσταση αντιπυραυλικών ηλεκτρονικών συστημάτων και ραντάρ στις πιό πάνω χώρες υλοποιούν τον ‘Πόλεμο των Αστρων‘, που χρονολογείται από την εποχή του αλήστου μνήμης προέδρου Ρήγκαν . Τότε όμως η προσπάθεια αυτή εγκατελήφθη διότι αφ' ενός μεν δεν ήτο ανεπτυγμένη επαρκώς η σχετική τεχνολογία και αφ‘ ετέρου αντέδρασαν έντονα οι λαοί της Ευρώπης εναντίον της εγκαταστάσεως των Ευρωπυραύλων Μέσου Βεληνεκούς στην Ευρώπη. [Τότε ιδρύθηκε και η Ομάδα των πρώην Στρατηγών του ΝΑΤΟ για την και τον Αφοπλισμό , η οποία ενεργοποιήθηκε για την αποτροπή της εγκαταστάσεως των Ευρωπυραύλων . Μετά την απόσυρση λόγω γήρατος ή θανάτου των πλείστων εκ των μελών του, σήμερα έχει απομείνει μόνον ο στρατηγός κ. Ριχάρδος Καπέλλος και ο γράφων. Δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχουν προσωπικότητες όπως λ. χ ο στρατάρχης Costa Gomes, οι στρατηγοί Γεώργ. Κουμανάκος, Gunnar Cristensen, Jiao Rangel de Lima, οι Ναύαρχοι Antoine Sanguinetti, Leonard Johnson, Robet James, οι Υποστράτηγοι Von- Meyenfelnd, o Austice de-Souza, o πτέραρχος Nino Pasti, oι ταξίαρχοι Alistair Mackie, Michael Hartbottle κ.α. Τιμή και δόξα στους θανόντες βετεράνους του Β! ΠΠ, οι οποίοι αγωνίσθησαν στο τέλος του βίου τους για την εδραίωση της ς και για τον Αφοπλισμό]

Οι Βάσεις στοχεύουν την Ρωσσία

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Φυσικά και τότε η Σοβιετική Ενωση είχε αντιδράσει σθεναρά στην εγκατάσταση «έξω από το κατώφλι της» τέτοιων οπλικών συστημάτων . Ετσι και σήμερον η Ρωσσία του προέδρου Πούτιν αντιδρά με ιδιαίτερη οξύτητα στην ψυχροπολεμική αυτή ενέργεια των Αμερικανών. Αλήθεια πως θα αντιδρούσαν οι Αμερικανοί αν οι Ρώσοι εγκαθιστούσαν τέτοια συστήματα στην Κούβα ή στο Μεξικό; Βέβαια οι Αμερικανοί αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι η ασπίδα αυτή δεν στρέφεται κατά της Ρωσσίας, αλλά κατά των προβληματικών κρατών (rogue states) όπως λ.χ η Βόρειος Κορέα και το Ιράν . Η Μόσχα είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από την εγκατάσταση αυτή στους πρώην δορυφόρους της που ανήκαν στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας:

1/ Γιά πολιτικούς λόγους , διότι τούτο μεταφράζεται σαν ένας δεύτερος εγκλωβισμός της Ρωσσίας στα σύνορα της και η απομόνωση αυτής από τον έξω κόσμο.

2/ Για στρατιωτικούς λόγους, διότι συνιστούν απειλή για την πυρηνική ισορροπία που εγκαθιδρύθηκε το 1987 με την υπογραφή της Συνθήκης Απαγόρευσης, Κατασκευής και Ανάπτυξης Πυραύλων Μέσου Βεληνεκούς -γνωστή ως Intermediate Range Nuclear Forces Treaty (INF)


Σαν πρώτο βήμα ο Πρόεδρος Πούτιν επάγωσε την Ρωσσική συμμετοχή στην Συνθήκη για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη(Treaty of Conventional Armed Forces in Europe ή CFE)

Επίσης εγένετο προειδοποίηση από Ρώσσους αξιωματούχους για ενδεχομένην απόσυρση της Μόσχας από την Συνθήκη INF

Η Pax Americana στα αχνάρια του Χίτλερ

Στην προκειμένη περίπτωση η Pax Americana( =Pax Judaica) εφήρμωσε το δόγμα του Ζωτικού Χώρου , όπως είχε κάνει στο παρελθόν και ο Χίτλερ. Η Pax Americana είναι μιά συνεχώς επεκτεινόμενη αυτοκρατορία, τα γεωγραφικά της σύνορα είναι παροδικοί σταθμοί, οι πόλεμοι που διαδέχονται ο ένας τον άλλον αποσκοπούν στην διατήρηση μιάς συνεχούς πιέσεως για την πολιτική, στρατιωτική, οικονομική και πολιτιστική επέκταση της.

Και για να ξαναθυμηθούμε τις αρχές της Γεωστρατηγικής θα αναφέρουμε το αξίωμα του Sir Halford Mackinder(1904) Σύμφωνα με την θεωρία του o Κόσμος χωρίζεται:

1/ Στην ‘Κεντρική Γη' (Heartland ) ή «Μοχλός»

2/ Στην ‘Παγκόσμια Νήσο‘(World Island) και

3/ Στην ‘Περιφέρεια‘(Periphery)

Η ‘Κεντρική Γη' περιλαμβάνει την τότε άγνωστη καδριά της Ασίας (Σηβιρίας, Βαλτική, Ουκρανία, Κεντρική Ευρώπη Μαύρη Θάλασσα)

Η ‘Παγκόσμια Νήσος' αποτελείται από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

Η ‘Περιφέρεια' αποτελείται από τις Βρετανικές Νήσους , την Αμερικανική Ηπειρο και την Αυστραλία. Σύμφωνα με την θεωρία Mackinder, η «Κεντρική Γη» βρίσκεται σε μιά συνεχή αντιπαράθεση με τις «Περιφερειακές Δυνάμεις», η οποία μεταφράζεται σε αντιπαράθεση των στεριανών (χερσαίων) με τις θαλάσσιες(ναυτικές) χώρες. Και επειδή σύμφωνα με το δόγμα αυτό : «όποιος κατέχει την Κεντρική Ευρώπη κατέχει την Ευρώπη, όποιος κατέχει την Ευρώπη κατέχει την Ευρασία και όποιος κατέχει την Ευρασία κατέχει τον Κόσμο» Ο ‘πανέξυπνος' κ. Μπους-που μιλάει με το Θεό- δεν αφήνει την ευκαιρία να του φύγει, όπως έκανε στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Και εδώ το αποτέλεσμα ίσως να είναι το αντίθετον του αναμενομένου , αν Ρωσσία και Κίνα προσεγγίσουν έτι περαιτέρω και ενεργοποιήσουν το Σύμφωνο της Σαγκάης . Τότε η Ευρασία θα είναι όλη δική τους . Να σημειωθεί η πρόσφατη επιτυχία της ς έναντι των στην διέλευση του αγωγού πετρελαίου , από το Τουρκμενιστάν και Καζακστάν μέσω του Ρωσσικού αγωγού, με κατάληξη στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολις, γεγονός που αποστέρησε τις την διεύλευση του μέσω φιλικών της κρατών για την μεταφορά της ενέργειας προς τον αγωγό Μπακού -Τσειχάν. Βέβαια η εφαρμογή των γεωπολιτικών θεωριών ήτο τραγική για την ανθρωπότητα, διότι κατέληξε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το βέβαιον όμως είναι ότι οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω, παρότι αυτήν την εποχή ηττώνται δεινά σε δύο μέτωπα, Ιράκ και Αφγανιστάν και έχουν ανοιχτή την πληγή της «Τρομοκρατίας» στην Μέση Ανατολή.

Ευρώπη: Βληματοδόχη των Ρωσσικών Πυραύλων;

Το εξοργηστικόν είναι ότι οι δύο πρώην δορυφόρες χώρες της Σοβιετικής Ενώσεως , Πολωνία και Τσεχία, ορμώμενες από αντιρωσσικά αισθήματα παραχώρησαν προκλητικά και με προθυμία την άδεια για την εγκατάσταση των αντιπυραυλικών συστημάτων στις , ζητώντας και επιπρόσθετη ασφάλεια . Το βέβαιον είναι ότι η νέα αυτή κίνηση των θα πλήξει την Ευρωπαική συνοχή και την ενότητα της Ε. Ε, διότι δεν είναι όλες οι χώρες της Ευρώπης σύμφωνες με την εγκατάσταση αυτών . Και τούτο διότι -όπως και με τους Ευρωπυραύλους της δεκαετίας του 80‘- ενώ δεν διασφαλίζουν την Ευρώπη από Ρωσσική πυρηνική επίθεση, καθιστούν το Ευρωπαικό έδαφος λίαν τρωτό, θα λέγαμε «βληματοδόχη των Ρωσσικών πυρηνικών πυραύλων»

Είναι χαρακτηριστική η αντίθεση του πρώην Γάλλου προέδρου κ. Ζακ Σιράκ και του πρώην Γερμανού Καγκελλάριου κ. Γκέρχαρτ Σρέντερ στην εκγκατάσταση αυτών. Αντίθετα ο νέος Γάλλος πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί λόγω ειδικών σχέσεων με τον Αμερικανό πρόεδρο κ.Τζόρτζ Μπους , και η Γερμανίδα καγκελλάριος κ. Αγγελα Μέρκελ για τους δικούς της λόγους , διάκεινται ευμενώς προς την Ευρωατλαντική πυραυλική συνεργασία . Περιττόν να αναφέρουμε ότι οι λαοί της Πολωνίας και Τσεχίας αντέδρασαν αρνητικά στις αποφάσεις των φιλοαμαεμερικανικών και ψυχροπολεμικών κυβερνήσεων τους να επιτρέψουν την εγκατάσταση. Βέβαια δεν λείπουν και οι επώνυμοι καλλιτέχνες , διανοούμενοι και πρώην πολιτικοί -όπως κάτι δικοί μας αργυρόνητοι αριστεροί ή και δεξιοί της παγκοσμιοποιήσεως-που ευνοούν την εγκατάσταση . Η Ρωσσία δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αυξήσει τους εξοπλισμούς της , όχι τόσον ποσοτικά όσον ποιοτικά, ώστε να έχει την δυνατότητα να διατρύσσει την αμερικανική ηλεκτρονική αντιπυραυλική ασπίδα . Ηδη δοκίμασε προσφάτως με επιτυχία τον νεο της αντιβαλλιστικό πύραυλο SR -22 , ο οποίος μπορεί να πλήξει με ακρίβεια 30μ στόχους σε απόσταση αρκετών χιλιάδων χιλιομέτρων διατρυπώντας την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα 22

Τα Αντιπυραυλικά Συστήματα φέρνουν Ανασφάλεια

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι : Θα γίνουν πράγματι η Πολωνία , Τσεχία και γενικότερα η Ευρώπη ασφαλέστερες με τα αμερικανικά αντιβαλιστικά συστήματα; Ασφαλώς ΟΧΙ. Διότι οι δεν πρόκειται να εμπλακούν σε ένα τοπικό πόλεμο προς χάριν των Ευρωπαίων, αν δεν διακυβεύονται δικά τους συμφέροντα, όπως λ.χ το πετρέλαιο. Δυστυχώς τα αποτελέσματα θα είναι οδυνηρά για τους λαούς της Ευρώπης, της Ρωσσίας, αλλά και της Αμερικής. Διότι ενώ δεν θα τους παρέξει καμμιά απολύτως ασφάλεια , αντίθετα θα τους οδηγήσει σε μιά νέα φρενήρη κούρσα πολυδάπανων εξοπλισμών, προς όφελος του Στρατιωτικο-Βιομηχανικού Κατεστημένου . Η κυβέρνηση Μπους διαθέτει δισεκατομμύρια για τους εξοπλισμούς, όχι όμως για το Περιβάλλον . Οσον αφορά την χώρα μας υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση πιέζεται -όπως και η Τουρκία και οι άλλες χώρες των Βαλκανίων-να εγκαταστήσει παρόμοια συστήματα . Εκείνο που θα πρυτανεύει για την κυβέρνηση είναι ασφαλώς η αλληλεγγύη απέναντι στις , το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, έστω και αν τα συστήματα αυτά πρόκειται να μας δώσουν ανασφάλεια και να μας οδηγήσουν στο ψυχροπολεμικό κλίμα άλλων εποχών, προς ζημίαν των εθνικών συμφερόντων Ομως για τους λαούς προέχει να σταματήσει όσο είναι ενωρίς την νέα κούρσα των εξοπλισμών ενός Δευτέρου Ψυχρού Πολέμου. Κατά την γνώμη του γράφοντος η κυβέρνηση θα πρέπει να δηλώσει διπλωματικά την αντίθεση της και να μείνει έξω από αυτή την άχρηστη ασπίδα, ώστε να διατηρήσουμε καλές σχέσεις με την Ρωσσία, την Κίνα και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Οι υποτακτικοί στον διεθνή Σιωνισμό, ανάξιοι Ευρωπαίοι ηγέτες-δίκην υποζυγίου- θα μεταφέρουν επάνω στους ώμους των λαών της Ευρώπης τα βάρη των Αμερικανικών εξοπλισμών . Ομως εμείς οι λαοί της Ε. Ε δεν πρέπει να τους αφήσουμε «σε χλωρό κλαρί». ΕΞΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ. ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x