Μια βροχή από μετεωρίτες που έλαβε χώρα τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια πριν γέμισε την γη με πολύτιμα μέταλλα. Τουλάχιστον, έτσι ισχυρίζεται μια έρευνα του πανεπιστημίου του Bristol με επικεφαλής τον καθηγητή γεωεπιστημών Matthias Willbold.
Όταν η Γη σχηματίστηκε, ο λιωμένος σίδηρος βυθίστηκε στο κέντρο δημιουργώντας τον πυρήνα της. Ο σίδηρος συμπαρέσυρε στο υπέδαφος τεράστια ποσότητα πολύτιμων μετάλλων, κυρίως χρυσό και πλατίνα. Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα, στον πυρήνα της γης υπάρχει ακόμα μεγάλη ποσότητα πολύτιμων μετάλλων, ικανή για να καλύψει όλη την επιφάνεια της γης με ένα στρώμα πάχους τεσσάρων μέτρων.
Τα αποθέματα χρυσού που υπάρχουν σήμερα στον πλανήτη μας, προβληματίζουν τους επιστήμονες αφού κανονικά η καταβύθιση του χρυσού και των άλλων μετάλλων στον πυρήνα θα έπρεπε να είχε αφήσει την επιφάνεια χωρίς αυτά. Η εξήγηση που δίνεται από την έρευνα είναι ότι μια βροχή μετεωριτών έπεσε στη γη μετά τον σχηματισμό του πυρήνα της , ανανεώνοντας έτσι το απόθεμα της σε πολύτιμα μέταλλα που αντικατέστησαν τον χρυσό και την πλατίνα που είχαν βυθιστεί στον πυρήνα.