Βυθισμένη ήπειρο στην θάλασσα της Βραζιλίας εντόπισαν οι επιστήμονες

Βυθισμένη ήπειρο στην θάλασσα της Βραζιλίας εντόπισαν οι επιστήμονες


0 0 ψήφοι
Article Rating
[taxopress_postterms id="1"]

Διαθέτει πετρώματα που σχηματίζονται μόνο στη ξηρά
Χαμένη Ατλαντίδα στο βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού, εντόπισαν Βραζιλιάνοι επιστήμονες. Οι βυθισμένες πλάκες βρίσκονται 1.500 χιλιόμετρα ανοιχτά του Ριο Ντε Τζανέιρο και πιθανά αποτελούσαν μέρος ηπείρου που βυθίστηκε κατά τη δημιουργία του ωκεανού.

Οι Βραζιλιάνοι ερευνητές ανακάλυψαν στις πλάκες ίχνη από γρανίτη, πέτρωμα το οποίο σχηματίζεται μόνο στην ξηρά, ενώ σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Βραζιλιάνικης Υπηρεσίας Γεωλογίας (CPRM) Ρομπέρτο Βεντούρα Σάντος θα συνεχιστούν οι γεωτρήσεις προκειμένου να επιβεβαιωθεί η θεωρία αυτή:

«Πιθανότατα πρόκειται για την βραζιλιάνικη Ατλαντίδα. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι, αλλά θα πρέπει να ενισχύσουμε κι άλλο την υπόθεσή μας. Η τελική επιστημονική αναγνώριση θα έρθει στο τέλος του τρέχοντος έτους, όταν και θα διεξάγουμε γεωτρήσεις στην περιοχή προκειμένου να ανακτήσουμε περισσότερα δείγματα των πετρωμάτων αυτών», δήλωσε ο Σάντος.

Το Βραζιλιάνικο υποβρύχιο καταδύθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό σε βάθος 910 μέτρων και ανακάλυψε το γρανίτη σε ένα βράχο επιφάνειας 100 τετραγωνικών μέτρων, ενώ προς επιβεβαίωση των θεωριων τους, οι επιστήμονες εντόπισαν και μεγάλες ποσότητες χαλαζιακής άμμου, η οποία επίσης σχηματίζεται μόνο στην ξηρά.
Μάλιστα, μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις, η Βραζιλιάνικη Υπηρεσία Γεωλογίας εκφράζει την πεποίθηση ότι τα στοιχεία αυτά μπορεί να οδηγήσουν στην ανακάλυψη ενός υποθαλάσσιου αδαμαντωρυχείου, γεγονός που έχει ήδη προσελκύσει αρκετές εταιρίες.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Όσο για τον όρο «χαμένη Ατλαντίδα», ο Σάντος εξηγεί: «Κάνουμε λόγο για χαμένη Ατλαντίδα περισσότερο από συμβολική άποψη. Προφανώς δεν περιμένουμε να βρούμε μια χαμένη πόλη στη μέση του Ατλαντικού. Αλλά αν είναι αλήθεια ότι έχουμε βρει μια ήπειρο στη μέση του ωκεανού, θα είναι μία πολύ μεγάλη ανακάλυψη με διάφορες επιπτώσεις όσον αφορά την επέκταση της υφαλοκρηπίδας και γενικά για την επιστήμη της γεωλογίας».


Link…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x