Τα Ελληνόπουλα, στο γυμνάσιο και λύκειο, διδάσκονται ότι τα έπη του Ομήρου, Οδύσσεια και Ιλιάδα, δεν γράφτηκαν, αλλά μεταδόθηκαν με προφορικό λόγο. Θεωρείται ότι όλα τα έπη προέρχονται από προφορικές παραδόσεις, που είχαν διασωθεί με την μορφή ποιημάτων μέσω των ραψωδών της γεωμετρικής και αρχαϊκής περιόδου ή και πεζών αφηγήσεων. Διότι σύμφωνα με την κατεστημένη διδασκαλία και συμβατική ιστορία που διδάσκεται στα σχολεία, κατά την εποχή του Ομήρου, δεν υπήρχε ακόμη γραφή… (!!!;;;) Θέλουν δηλαδή να μας πείσουν ότι μπορεί κάποιος να αποστηθίσει 30.000 στίχους αλλά και να μεταδώσει και σε άλλον αυτήν την ….ικανότητα (αχαρακτήριστο…).
Όποιος διάβασε την Ιλιάδα θα συνάντησε το σημείο όπου ο Οδυσσέας κρύβει κοντά στην σκηνή του Παλαμήδη χρυσό και μια επιστολή!!! Πως λοιπόν ο Όμηρος αναφέρει στην Ιλιάδα ότι ο Οδυσσέας έγραψε επιστολή, αφού (όπως διδάσκεται) δεν υπήρχε ακόμη η γραφή;
Αν πάμε ακόμη πιο πίσω, πριν την αναχώρηση των Αχαιών από την Αυλίδα, συναντούμε τον Αγαμέμνονα, να ενημερώνει την Κλυταιμνήστρα ότι φύσηξε ούριος άνεμος, στέλνοντας σε αυτήν επιστολή!!!
Να πάμε και πιο πίσω; Πριν γεννηθεί ο Αχιλλεύς. Στον γάμο του πατέρα του Πηλέα με την Θέτιδα. Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, όλοι οι θεοί ήταν προσκεκλημένοι στον γάμο, και έφεραν δώρα εκτός από την Έριδα, η οποία με διαταγή του Δία δεν της επετράπη η είσοδος, επειδή προκαλούσε πάντα διχόνοιες και αναστάτωση. Η Έριδα προσβεβλημένη, πέταξε προς το χώρο του γάμου ένα χρυσό μήλο (το μήλον της έριδος) με την επιγραφή: «τη καλλίστη» προς την ομορφότερη. Γραμμένη η φράση στην δοτική!!! (Εξέλιξη γραπτού λόγου και κανόνες γραμματικής).
Σύμφωνα με την συμβατική Ιστορία που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα, ο Τρωικός πόλεμος έγινε το 1300 ή το 1200 π.Χ. (Αυτό είναι θέμα άλλης ανάρτησης). Οι αρχαιότερες επιγραφές που βρέθηκαν και αποδεικνύουν ύπαρξη γραφής χρονολογούνται στο 5000 π.Χ.. Είναι απαράδεκτο να μην λαμβάνονται υπόψη τα νέα ευρήματα και να μη προστίθενται στην διδακτέα ύλη αναθεωρώντας παλαιότερες εσφαλμένες απόψεις.
Πηγή: ΕΝΝΕΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ