Ο βασικός στόχος του ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι η αξιοποίηση περισσευούμενου φαγητού και τροφίμων υπέρ κοινωφελών ιδρυμάτων, συσσιτίων, κοινωνικών υπηρεσιών και σχολείων.
Όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων από το εξωτερικό που θέλουν να προσφέρουν τρόφιμα σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη εδώ στην Ελλάδα, και μας ρωτούν σχετικά με τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο μπορούν να βοηθήσουν. Μερικά από τα ζητήματα που καλούμαστε να λάβουμε υπόψη μας είναι:
– πως θα μετατραπούν τα χρήματα σε τρόφιμα;
– πως θα φροντίσουμε τα τρόφιμα να είναι ελληνικά και ακόμα περισσότερο τα χρήματα να καταναλωθούν εδώ και όχι στο εξωτερικό;
–
– πως θα διαχυθεί μία μεγάλη ποσότητα τροφίμων σε όσους περισσότερους αποδέκτες είναι εφικτό;
– αφού εξασφαλίσουμε τα παραπάνω, πως θα ελαχιστοποιήσουμε το χρόνο μεταφοράς φρέσκων λαχανικών και φρούτων από το χωράφι στον τελικό αποδέκτη;
Αυτές τις μέρες λοιπόν ολοκληρώθηκε μία τέτοια χορηγία με τη συμβολή πολλών φορέων και συνεργατών λαμβάνοντας υπόψη μας όλες τις παραπάνω παραδοχές και θέλουμε να τη μοιραστούμε μαζί σας.
Πριν από μερικές εβδομάδες, ο φίλος μας Αχιλλέας Καμπέρης, μας ενημέρωσε για την αποστολή ενός σημαντικού χρηματικού ποσού που συγκέντρωσε στη Γερμανία, όπου ζει.
Εμείς ειδοποιήσαμε την εταιρεία “Γίνε Αγρότης“, η οποία συνεργάζεται με παραγωγούς έξω από την Αττική και έχει τη δυνατότητα να καλλιεργεί κατόπιν παραγγελίας καθώς και με την “Τράπεζα Τροφίμων – Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας“, η οποία προμηθεύει πολλές δεκάδες κοινωφελή ιδρύματα και συσσίτια.
Το αποτέλεσμα ήταν πριν μερικές μέρες να παραδοθούν, χωρίς χρέωση για τη μεταφορά από το “Γίνε Αγρότης”, τα παρακάτω βιολογικά προϊόντα:
- 60 κιλά πατάτες,
- 184 μαρούλια,
- 47 κιλά λάχανα,
- 25 μπρόκολα,
- 60 κιλά σπανάκι,
- 20 ακτινίδια,
- 50 κιλά μήλα,
- 6 κιλά μήλα φιρίκια,
- 15 κιλά μήλα κόκκινα Πηλίου,
- 42 κιλά λεμόνια,
- 22 κιλά μανταρίνια,
- 50 κιλά πορτοκάλια,
- 4 κιλά κουνουπίδια,
- 3 κιλά μάραθος,
- 30 κιλά φρέσκα κρεμμύδια,
- 25 κιλά σπανάκι
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βοηθήσαμε μία ευγενική δωρεά από το εξωτερικό να μετατραπεί, με τη συνεργασία φίλων και άλλων φορέων, σε φρεσκότατα ελληνικά λαχανικά και φρούτα, τα οποία σε λιγότερο από 30 ώρες έφτασαν από το χωράφι στο πιάτο ανθρώπων που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.
Πηγή: Καλά Νέα