Στο κολέγιο του Τσέστερτον η εγκύκλιος των μαθημάτων είναι δεδομένη: ακολουθεί τη βρετανική λογική της εις βάθους ανάλυσης των πολιτισμών και των επιστημών. Τουτέστιν: τα παιδιά βιώνουν τα μαθήματα – «παίζουν» μαζί τους.
Ένα αντίστοιχο πρωτοποριακό πρόγραμμα περιλαμβάνει και την εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών. Όχι, όμως, με τη στείρα απομνημόνευση γνώσεων, αλλά με τη βιωμένη εμπειρία μέσω της ταύτισης.
Τα παιδιά, σε συνεργασία με τους καθηγητές των τμημάτων Ιστορίας και Μαθηματικών, ακολούθησαν νοητά τα χνάρια των αρχαίων φιλοσόφων και επιστημόνων, εισχώρησαν στον ελληνικό πολιτισμό και έμαθαν πώς είναι να είσαι.. Έλληνας.
Φόρεσαν χλαμύδες και σανδάλια, ασχολήθηκαν με την αγγειοπλαστική -όπως έκαναν και οι Αρχαίοι Έλληνες, έμαθαν για τις σημαντικές ανακαλύψεις του Αρχιμήδη και του Πυθαγόρα, για την αρχιτεκτονική των κτιρίων της Αρχαίας Ελλάδας και φυσικά επισκέφθηκαν το Βρετανικό Μουσείο όπου είδαν αγάλματα και αρχαιολογικά ευρήματα.
Φυσικά έμαθαν για τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων και για το πώς τους εμπνεύστηκαν οι Αρχαίοι Έλληνες, ενώ οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με ένα ελληνικότατο συμπόσιο.
Το πρόγραμμα έχει τον δηλωτικό τίτλο «Εύρηκα» και προσπαθεί να μυήσει τα παιδιά της Αγγλίας στον πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας.