Μία εντελώς άγνωστη γλώσσα ανακαλύφθηκε στη Μέση Ανατολή

Μία εντελώς άγνωστη γλώσσα ανακαλύφθηκε στη Μέση Ανατολή


0 0 ψήφοι
Article Rating
[taxopress_postterms id="1"]

Μια εξερεύνηση των αρχαιολόγων στη Μέση Ανατολή αποκάλυψε μια άγνωστη ως τώρα γλώσσα που χρησιμοποιούσε ένας αρχαίος πολιτισμός με σκοπό να προωθήσει την πολιτισμικότητα και την πολιτική σταθερότητα, με την ανακάλυψη αυτή να φανερώνει περισσότερα για τη λειτουργία των πρώιμων αυτοκρατοριών.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πως στη δεύτερη χιλιετία π.Χ. οι ηγέτες των Χετταίων είπαν στους τότε «δημόσιους υπάλληλους» τους να καταγράφουν τις θρησκευτικές λειτουργίες μαζί με άλλες παραδόσεις των λαών, όπως τις τοπικές γλώσσες, ώστε να μπορούν να διατηρηθούν στα χρόνια και να ενσωματωθούν στο περιεκτικό πολυπολιτισμικό θρησκευτικό σύστημα της αυτοκρατορίας.

Πέντε διαφορετικοί «λαοί»

Μέχρι στιγμής, έχει ανακαλυφθεί ότι οι Χετταίοι κατέγραψαν και διατήρησαν θρησκευτικά έγγραφα από τουλάχιστον πέντε υποκείμενες εθνοτικές ομάδες, με την τελευταία να έρχεται στο φως πριν από δύο μήνες.

Όπως αναφέρει η Independent, η τελευταία ανακάλυψη αποδείχθηκε ότι ήταν γραμμένη σε μια άγνωστη γλώσσα της μέσης Ανατολής που έχει χαθεί εδώ και 3.000 χρόνια.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν ανακαλυφθεί στα ερείπια της αρχαίας πρωτεύουσας των ΧετταίωνHattusa (πλέον λέγεται Bogazkoy), περίπου 30.000 ολοκληρωμένα αποσπασματικά έγγραφα από πήλινες πινακίδες, περίπου 160 χιλιόμετρα ανατολικά από την Άγκυρα της Τουρκίας. 

Η τελευταία γλώσσα που ανακαλύφθηκε ήταν η Καλασμαϊκή και ονομάζεται έτσι επειδή την ομιλούσε ένας υπήκοος της περιοχής Κάλασμα. Η ανακάλυψη αυτή υποδηλώνει ότι ακόμη και όλες οι γλώσσες της αυτοκρατορίας καταγράφονταν, μελετούνταν και διατηρούνταν σε γραπτή μορφή.

Οι Χετταίοι

Ως εκ τούτου, ήταν το σπίτι μιας από τις πρώτες σημαντικές δημόσιες υπηρεσίες στον κόσμο που παρήγαγαν έγγραφα. Η αυτοκρατορία των Χετταίων εκτεινόταν από το Αιγαίο Πέλαγος στα δυτικά μέχρι το σημερινό βόρειο Ιράκ στα ανατολικά και από τη Μαύρη Θάλασσα στα βόρεια έως τον Λίβανο στα νότια.


Ο πολιτισμός αυτός άλλαξε σημαντικά την ανθρώπινη ιστορία μέσα από τις τεχνολογικές του καινοτομίες όπως η χρήση σιδήρου, η ανάπτυξη εξελιγμένων εξαιρετικά ελαφρών πολεμικών αρμάτων και η δημιουργία μιας σημαντικής δημόσιας υπηρεσίας.

Πηγή …

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x