Μετά την Τουρκία και το… Ισραήλ στην ΕΕ;

Μετά την Τουρκία και το… Ισραήλ στην ΕΕ;


0 0 ψήφοι
Article Rating
[taxopress_postterms id="1"]

Στο βήμα ανεβαίνει ο Χαβιέρ Σολάνα, ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Τα λόγια του προκαλούν πολιτικό πάταγο: «Το Ισραήλ είναι, επιτρέψτε μου να πω, μέλος της ΕΕ (!) χωρίς να είναι μέλος των θεσμών της. Καμία χώρα εκτός της ευρωπαϊκής ηπείρου δεν έχει τον τύπο των σχέσεων που έχει το Ισραήλ με την ΕΕ. Είναι μέλος όλων των προγραμμάτων της», διακηρύσσει ο Σολάνα. Θύελλα χειροκροτημάτων και ενθουσιασμού από το κοινό.

Ο λόγος εκφωνείται στην Ιερουσαλήμ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Το ακροατήριο αποτελείται από Ισραηλινούς, ηγετικές φυσιογνωμίες της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας.

Ο Σολάνα ενθουσιάζεται και ο ίδιος από τις αντιδράσεις. Οι δηλώσεις του γίνονται προκλητικές: «Δεν βλέπω εδώ τον πρόεδρο της Κροατίας. Πρέπει όμως να σας πω, τώρα που δεν είναι εδώ γιατί είναι υποψήφιος να αποτελέσει μέρος της ΕΕ, ότι η σχέση του Ισραήλ σήμερα με την ΕΕ είναι ισχυρότερη από τη σχέση της Κροατίας με την ΕΕ! Μην του το πείτε όμως!» ισχυρίζεται ο «υπουργός Εξωτερικών» των «27» ομολογώντας τα ανομολόγητα της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Το να κάνει τέτοιες δηλώσεις ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, όταν μόλις λίγα 24ωρα νωρίτερα το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ είχε επικυρώσει την έκθεση Γκόλντστοουν, η οποία ευθέως κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου, συνιστά απαράδεκτη στάση.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ο Σολάνα όμως δεν κάνει του κεφαλιού του. Τα όσα λέει αντανακλούν τα όσα πιστεύουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες για τις σχέσεις ΕΕ – Ισραήλ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο στους Ευρωπαίους πολίτες, όμως στους ηγετικούς κύκλους έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις και οι μεθοδεύσεις. Μόλις καμφθούν οι αντιστάσεις και προχωρήσει η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, έτσι ώστε να φύγουν τα σύνορα της ΕΕ από το ευρωπαϊκό έδαφος, η επόμενη μη ευρωπαϊκή χώρα που θα υποβάλει αίτηση ένταξης στην ΕΕ θα είναι το… Ισραήλ!


Μόλις καμφθούν οι αντιστάσεις και προχωρήσει η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, έτσι ώστε να φύγουν τα σύνορα της ΕΕ από το ευρωπαϊκό έδαφος, η επόμενη μη ευρωπαϊκή χώρα που θα υποβάλει αίτηση ένταξης στην ΕΕ θα είναι το… Ισραήλ!

Δεν πρόκειται περί σεναρίου πολιτικής φαντασίας. Η κατεύθυνση αυτή προωθείται τόσο με λόγια όσο και με πράξεις.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2008, το ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα, με το οποίο καλούσε τις κυβερνήσεις των «27» να μην προχωρήσουν σε αναβάθμιση των σχέσεων της ΕΕ με το Τελ Αβίβ «μέχρις ότου η κυβέρνηση του Ισραήλ παράσχει ενδείξεις συμμόρφωσης με το Διεθνές Δίκαιο και ειδικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ανθρωπιστικό δίκαιο».

Τέσσερις μόλις ημέρες αργότερα, στις 8 Δεκεμβρίου, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ όχι μόνο έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια την απόφαση του ευρωκοινοβουλίου, αλλά αναβάθμισαν τις σχέσεις με το Ισραήλ σε τέτοιο υψηλό βαθμό, που ελάχιστα απέχει στην πραγματικότητα από την επίσημη απόδοση στο Ισραήλ του καθεστώτος… χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ!

Ο «ΠΡΟΦΗΤΗΣ» ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΣ

Οι τωρινές δηλώσεις του Χαβιέρ Σολάνα, λοιπόν, είναι πλήρως εναρμονισμένες και με την πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ απέναντι στο αιμοσταγές σιωνιστικό κράτος, όσο κι αν ξενίζουν την ανενημέρωτη ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, από την οποία οι εξελίξεις αυτές συστηματικά αποκρύπτονται από τα ΜΜΕ, αλλά και από τις εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας.

Η αλήθεια είναι πως αυτός που είχε προ τετραετίας θέσει σε κυκλοφορία την τερατώδη ιδέα να ενταχθεί το Ισραήλ στην ΕΕ ήταν ο τέως πρωθυπουργός του Ισράηλ Σιμόν Πέρες, ο οποίος μάλιστα είχε βρει και έναν έξυπνο, δήθεν «φιλειρηνικό» τρόπο να πλασάρει τη θέση του με ένα βαρυσήμαντο άρθρο που είχε γράψει στην αμερικανική υπερσυντηρητική εφημερίδα Wall Street Journal, τη «Βίβλο» του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ, όπου έγραφε μεταξύ άλλων:

«Οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι χρειάζονται ένα όραμα για το μετασυγκρουσιακό κόσμο. Η ΕΕ μπορεί να περάσει ένα τέτοιο όραμα. Η ΕΕ μετακινείται από μια ήπειρο προς μια ιδέα, από ένα μέρος γεωγραφικά περιορισμένο προς το βασίλειο των ιδεών χωρίς σύνορα. Εκεί βρίσκεται το μεγαλείο της. Όχι στο ιστορικό παρελθόν της, αλλά στο φανταστικό μέλλον της. Η ΕΕ θα μπορούσε να προσφέρει στο Ισραήλ, στην Ιορδανία και σε μια μελλοντική Παλαιστίνη την ένταξη στην ΕΕ ως ένα τρίο ειρήνης, μια Μπενελούξ της Μέσης Ανατολής»!

Οι ανηλεείς σφαγές αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας να ποζάρουν ως… «Μπενελούξ της Μέσης Ανατολής»! Απίστευτη πολιτική ιλαροτραγωδία.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Από τις φιλοδοξίες ενός μιλιταριστικού κράτους, που μάλιστα διατηρεί άριστες σχέσεις με τις ΗΠΑ, όπως το Ισραήλ, δεν θα μπορούσε να λείπει και η ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο προηγούμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο Ολλανδός Γιάαπ ντε Χόοπ Σχέφερ, έγινε ο πρώτος γ.γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, μετά από σχεδόν εξήντα χρόνια ύπαρξής της, ο οποίος επισκέφθηκε το Ισραήλ το 1995.

«Αυτό με το οποίο ασχολούμαστε είναι μια αναβαθμισμένη στρατηγική σχέση ανάμεσα στο Ισραήλ και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Σχέση που θα οδηγούσε σε αυξανόμενα στενότερους δεσμούς και θα μπορούσε να συμπεριλάβει τελικά την ένταξη», δήλωσε εν συνεχεία ο Ρόναλντ Άσμους, διευθυντής του γερμανικού Ιδρύματος Μάρσαλ, του Διατλαντικού Κέντρου των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες.

«Λομπίστες στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες έχουν αρχίσει να πιέζουν μέλη του Κογκρέσου να παροτρύνουν το ΝΑΤΟ να εξετάσει το να δεχτεί ως μέλος του το Ισραήλ και να μην περιμένει μέχρις ότου υπάρξει ευρεία συμφωνία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή», έγραφε χαρακτηριστικά και η παγκόσμια έκδοση των New York Times.

Αναφανδόν υπέρ της ένταξης του Ισραήλ στο ΝΑΤΟ έχει ταχθεί με κύριο άρθρο της και η Wall Street Journal, μην κρύβοντας μάλιστα την πρόθεση των ακραίων αμερικανικών κύκλων που εκπροσωπεί να χρησιμοποιήσουν ενδεχόμενη ισραηλινή ένταξη στο ΝΑΤΟ ως μοχλό… πυρηνικού εκβιασμού της Ευρώπης, ώστε να ταχθεί πιο αποφασιστικά εναντίον του Ιράν!

«Η ένταξη του Ισραήλ στο ΝΑΤΟ έχει ανακινηθεί και παλαιότερα, αλλά η υπόδειξη αυτή είναι ιδιαιτέρως πειστική ως απάντηση στην ιρανική πυρηνική απειλή… Έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα του εξαναγκασμού της Ευρώπης να λάβει πιο σταθερή θέση εναντίον μιας ιρανικής [Σ.Σ.: πυρηνικής] βόμβας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πραγματική πολιτική καταστροφή με μοιραίες πιθανόν συνέπειες θα συνιστούσε για τη χώρα μας ενδεχόμενη ένταξη του Ισραήλ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πραγματική πολιτική καταστροφή με μοιραίες πιθανόν συνέπειες θα συνιστούσε για τη χώρα μας ενδεχόμενη ένταξη του Ισραήλ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Εφιάλτης για τον ελληνικό λαό και τα ιδανικά του θα αποτελούσε η στρατιωτική συμμαχία με μια τέτοια χώρα, βουτηγμένη στο αίμα των Αράβων. Μια συμμαχία που όχι μόνο θα τίναζε στον αέρα τα υπολείμματα της ελληνικής αραβικής πολιτικής, αλλά και θα καθιστούσε την Ελλάδα στόχο αναπότρεπτων αραβικών πληγμάτων.

Ακόμη χειρότερα, η στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συμμαχία Τουρκίας – Ισραήλ, που ήδη υφίσταται, θα προσλάμβανε δραματικά ισχυρότερα χαρακτηριστικά. Μπορεί κανείς εύκολα να φανταστεί τι θα γινόταν στο Αιγαίο ή στη Θράκη, με την τουρκική επιθετικότητα τρομερά ενισχυμένη από το συναγελασμό της Άγκυρας με τους Ισραηλινούς σφαγείς, οι οποίοι φυσικά θα χρησιμοποιούσαν τη συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ για να εξαπολύουν αλλεπάλληλες επιθέσεις εξόντωσης των Παλαιστινίων και των Αράβων συμμάχων και συμπαραστατών τους.

Μια πρόγευση, άλλωστε, πήραμε τον Αύγουστο, όταν η επίσημη ιστοσελίδα των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ χαρακτήριζε επί οκτώ ημέρες ως «τουρκική» μια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου που υπάγεται στο FIR Αθηνών και στον ελληνικό τομέα ευθύνης έρευνας και διάσωσης, όπου, παρά τις ελληνικές διαμαρτυρίες, η Τουρκία, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ πραγματοποίησαν αεροναυτική άσκηση έρευνας και διάσωσης, αμφισβητώντας διαχειριστικά δικαιώματα της χώρας μας.

Αρθρο του: ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x