ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΚΑ
ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ
Όταν το φανατισμένο χριστιανικό πλήθος κατέστρεφε τα ελληνικά μνημεία τέχνης (ένα φαινόμενο που κράτησε αιώνες), δεν εξέφραζε παρά την ακαλαισθησία και τη βαρβαρότητα της χριστιανικής ψυχής.
Ο ελληνικός πολιτισμός ύμνησε την ομορφιά του ανθρώπινου σώματος. Ο χριστιανισμός περιφρόνησε το σώμα. Ο ελληνικός πολιτισμός ανέπτυξε φιλοσοφία, καλές τέχνες, επιστήμη. Η χριστιανική θρησκεία προτίμησε την τυφλή πίστη προς το ανύπαρκτο και αντέστρεψε όλες τις αξίες του αρχαίου ελληνικού πνεύματος. Στη θέση του ανδρείου έβαλε τον ταπεινό, στη θέση του σοφού τον αγράμματο, στη θέση του δημιουργού, τον μοναχό, στη θέση του ελεύθερου πολίτη, το «ποίμνιο» και τον δούλο του θεού.
Με την επικράτηση του χριστιανισμού όσοι ζούσαν σύμφωνα με τις ελληνικές αξίες αποτέλεσαν υποκείμενα διωγμών. Όσοι δεν ασπάζονταν τον χριστιανισμό διώκονταν, φυλακίζονταν, θανατώνονταν. Πληθυσμοί ολόκληρων περιοχών εξοντώθηκαν επειδή αρνήθηκαν να ασπαστούν τα κηρύγματα των αποστόλων. Οι χριστιανοί «πατέρες» μιλούσαν ελληνικά αλλά δεν είχαν ελληνική συνείδηση• θεωρούσαν ξένους τους Έλληνες, “αλλόφυλους” και “δαιμονικούς”. Απαρνήθηκαν την ελληνική καταγωγή τους• αυτοαποκαλούντο με υπερηφάνεια “νέο Ισραήλ”. Επί αιώνες συναγωνίζονταν για το ποιος θα κατεδαφίσει περισσότερους αρχαιοελληνικούς ναούς.
Εξαιτίας του χριστιανικού μισελληνισμού, η λέξη «Έλληνας» κατάντησε βρισιά.
Οι χριστιανοί ελπίζαν με τον θρίαμβο του χριστιανισμού να εξαλειφθούν από προσώπου γης οι Έλληνες.
Έτσι οι Έλληνες, ασπαζόμενοι τον χριστιανισμό, αλλοτριώνονταν εντελώς. Έπεφταν σε λήθη της καταγωγής τους και καταντούσαν μισέλληνες…
Ένα βιβλίο που μελετά τη δράση του χριστιανικού κινήματος ενάντια στον ελληνισμό. Ένα βιβλίο που αναλύει τη διάβρωση του ανθρώπινου ψυχισμού από τον χριστιανισμό. Ένα βιβλίο που απομυθοποιεί λέξη προς λέξη το χριστιανικό δόγμα.
Τιμή 12,00 €
Σελίδες: 187
ISBN 978-960-6712-43-2
ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΜΑΝΤΑ
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟ ΣΤΗΝ ΥΣΤΕΡΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
Η μελέτη του δρ. Κωνασταντίνου Μαντά για τη θέση της γυναίκας στην ύστερη αρχαιότητα αντλεί το υλικό της από τις σωζόμενες φιλολογικές πηγές της περιόδου από τον 1ο π.Χ – 3ο μ.Χ αιώνα, δηλ. από τα έργα των εκπροσώπων της Δεύτερης Σοφιστικής (Δίων Χρυσόστομος, Αίλιος Αριστείδης, Πλούταρχος, Λουκιανός) και από τα σωζόμενα «ελληνικά μυθιστορήματα». Όμως βάση του έργου είναι το πλούσιο επιγραφικό υλικό από τη Μ. Ασία, τα νησιά του Αιγαίου και από την κυρίως Ελλάδα καθώς οι επιγραφές μας αποκαλύπτουν τα ονόματα και την κοινωνική, οικονομική και – έμμεσα- πολιτική δράση των πολλών γυναικών των τοπικών ελίτ σε αντίθεση με τα κείμενα των φιλολογικών πηγών τα οποία σιωπούν για τις σύγχρονές τους γυναίκες με εξαίρεση τις συζύγους και τις κόρες κάποιων αυτοκρατόρων….
Τιμή: 15,00 €
ISBN 978-960-6712-42-5
Σελίδες: 204
Εκδόσεις: «ΒΕΡΕΤΤΑ»
85100 ΚΟΣΚΙΝΟΥ – ΡΟΔΟΣ
Τηλ: 2241072648
www.verettas.gr
e-mail: [email protected]