Λαχανόκηπος με όλα τα καλά σε μια ταράτσα 120 τ.μ.

Λαχανόκηπος με όλα τα καλά σε μια ταράτσα 120 τ.μ.


0 0 ψήφοι
Article Rating
[taxopress_postterms id="1"]

Στην ταράτσα του σπιτιού του ο κ. Μανώλης Καραγιαννίδης δημιούργησε τον μεγαλύτερο «οικιακό» λαχανόκηπο στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καραγιαννίδης, συνταξιούχος ράφτης ετών 83, μετά από επτά χρόνια προσπαθειών κατάφερε εδώ και τέσσερα χρόνια να φτιάξει μια «πράσινη» ταράτσα στο δήμο Κορδελιού- Ευόσμου, όπως λέει ο ίδιος. Ο «οικιακός» λαχανόκηπος έχει έκταση 120 τ.μ. και έχει πατάτες, ντομάτες, πιπεριές όλων των ειδών, κρεμμύδια ξερά, φασολάκια, σκόρδα, αγγουράκια, μελιτζάνες ακόμη και καλαμπόκια.

«Κοίταζα τους άλλους κήπους και ζήλευα. Ετσι αποφάσισα να φτιάξω έναν δικό μου. Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα καθώς δεν είχα παραγωγή και τα λουλούδια έπεφταν. Εδώ και τρία χρόνια, όμως ανακάλυψα το μυστικό. Εφερα χώμα από τη Δοϊράνη και το ανακάτεψα με άμμο και κατάλαβα ότι όλη η ουσία κρυβόταν εκεί» αναφέρει ο κ. Καραγιαννίδης.

Ο λαχανόκηπος «κλουβί», όπως μας λέει, είναι κλεισμένος τριγύρω με πράσινο δίχτυ για να προστατεύεται από τον αέρα και το χαλάζι και έχει 60% κάλυψη από τον ήλιο. «Τριγύρω έχω φυτέψει ματζουράνα και βασιλικό, μετά τη συμβουλή της γυναίκας μου, προκειμένου να απομακρύνονται τα έντομα. Τα πάντα είναι βιολογικά χωρίς λιπάσματα, μόνο γαλαζόπετρα χρησιμοποιώ» τονίζει.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ο κ. Καραγιαννίδης ανεβαίνει επτά φορές την ημέρα στην ταράτσα του για να ελέγξει και να φροντίσει τον λαχανόκηπό του. «Υπολογίζω πως μέσα στα εφτά χρόνια που δημιούργησα τον λαχανόκηπο πρέπει να πέρασα στην ταράτσα περίπου 10.000 – 12.000 ώρες εργασίας, αλλά άξιζε τον κόπο καθώς σήμερα τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου τρώνε αγνά προϊόντα και μάλιστα όσα περισσεύουν μπαίνουν στην κατάψυξη. Εχουμε σταματήσει να πηγαίνουμε στη λαϊκή και τροφοδοτούμε και τη γειτονιά, καθώς πλέον η παραγωγή είναι μεγάλη», αναφέρει.

«Εχω δεχτεί αυτές τις ημέρες πολλά τηλεφωνήματα και από Αθήνα, από ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν τον δικό τους λαχανόκηπο και ζητάνε συμβουλές. Οσους μπορώ τους βοηθάω και τους προτείνω να δημιουργήσουν λαχανόκηπους γιατί θα ελαφρύνουν κατά πολύ τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αλλά και θα παράγουν αγνά προϊόντα, που θα καταλήγουν κατευθείαν στο οικογενειακό τραπέζι», προσθέτει.


http://www.tovima.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x