Εναέριος βομβαρδισμός για την αναδάσωση της Γης

Εναέριος βομβαρδισμός για την αναδάσωση της Γης


0 0 ψήφοι
Article Rating
[taxopress_postterms id="1"]

Μία εντελώς μοναδική ιδέα για τη δημιουργία δασών αποτελεί η φύτευση εκατομμυρίων δέντρων μέσω βομβαρδισμών από αεροπλάνα.

Εξοπλισμός που εγκαθίσταται σε γιγαντιαία μεταφορικά C-130 που χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις για τη δημιουργία ναρκοπέδιων σε εμπόλεμες ζώνες, χρησιμοποιείται για τη φύτευση δέντρων σε απομακρυσμένες περιοχές συμπεριλαμβανομένων και μερών της Σκωτίας.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Αυτή η ιδέα που προήλθε από τον πρώην πιλότο της RAF, Jack Walters, και αναπτύχθηκε από την Αμερικάνικη Αεροδιαστημική Εταιρεία Lockheed Martin, μπορεί να εμφυτεύσει 90000 νέα δέντρα μέσα σε μία ημέρα.

Η εταιρεία Aerial Forestation Inc, που συστάθηκε στο Newton της Μασαχουσέτης, πιστεύει ότι είναι

θέμα χρόνου, οι εταιρείες που ρυπαίνουν το περιβάλλον, να εξαναγκαστούν από τις κυβερνήσεις να αντισταθμίσουν την επίδραση τους στην παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλείται από το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν, φυτεύοντας δέντρα!

Ο Peter Simmons της Lοckheed δήλωσε:


Η συσκευή που έχουμε αναπτύξει για δημιουργία ναρκοπέδιων, μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα για τη φύτευση δέντρων.

Υπάρχουν 2500 μεταγωγικά αεροσκάφη που σκουριάζουν στις αποθήκες σε 70 χώρες, έτσι ώστε τα προγράμματα δεντροφύτευσης να είναι ευρέως διαθέσιμα.

Το όλο εγχείρημα πραγματοποιείται ως εξής:

Το C-130 πετάει σε ύψος 1000 ποδών με 130 κόμβους και διασπείρει 3000 κώνους το λεπτό, σύμφωνα με τα πρότυπα ανάπτυξης, σε όλο το τοπίο.

Κάθε κώνος περιέχει ένα δενδρύλλιο. Αυτό σημαίνει 12500 δέντρα ετησίως και 900000 δέντρα την ημέρα.

Οι κώνοι φυτεύονται στο έδαφος στο ίδιο βάθος σαν να είχαν φυτευτεί από χέρι.

Επίσης περιέχουν λίπασμα και υλικό που απορροφά υγρασία του περιβάλλοντος, ποτίζοντας τις ρίζες του δέντρου.

Τα δοχεία είναι μεταλλικά, αλλά δεν σκουριάζουν, ώστε το δέντρο να μπορεί να βγάλει τις ρίζες του στο χώμα.

Ο Moshe Alamaro της Aerial Forestation, επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα τον dr. Walters, ο οποίος δημοσίευσε την έκθεση αυτή 25 χρόνια πριν, εν.ω ήταν στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Κολούμπια, στον Καναδά.

Ο κ.Alamaro είπε ότι σκέφτονται να προτείνουν στον Βρετανικό θρόνο να ανακηρύξει τον Walter Ιππότη!

Υπήρξε μια μεγαλειώδη ιδέα, που δοκιμάστηκε εκείνα τα χρόνια, αλλά η τεχνολογία δεν ήταν τόσο εξελιγμένη.

Ο dr. Walters είπε: “Είμαι ευτυχής που η ιδέα μου έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη. Έκανα τις προκαταρκτικές δοκιμές για να βεβαιωθώ ότι τα δέντρα επέζησαν της πτώσης, και όλα πήγαν καλά, όμως, δεν είχα καθόλου χρήματα για έναν προϋπολογισμό ανάπτυξης…

“Ο Moshe διάβασε για το έργο μου στην επιστημονική βιβλιογραφία και ήρθε να με δει.”

Είπε ότι ένας άνθρωπος, στο έδαφος μπορεί να φυτέψει 1.000 δέντρα την ημέρα. “Αν πρόκειται για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη από τη συλλογή του άνθρακα στο ξύλο των δέντρων, θα θέλαμε εκατομμύρια τον χρόνο. Η εναέρια φύτευση είναι ίσως ο μόνος τρόπος.”

Ο κ. Alamaro πιστεύει ότι το σύστημα θα λειτουργήσει σε οποιαδήποτε περιοχή, ακόμα και σε περιοχές της ερήμου, όπου οι κώνοι μπορούν να προσαρμοστούν κατάλληλα για το φύτεμα θάμνων. Υπάρχει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που προβλέπεται για την έρημο του Σινά στην Αίγυπτο.

“Ένας από τους τομείς που μας ενδιαφέρει είναι τα βουνά της Σκωτίας που χρησιμοποιούνται για να αναδασωθούν . Έχουμε ήδη μιλήσει με τους γαιοκτήμονες, και είναι λίγο ανήσυχοι, σχετικά με την τοπική αντίσταση, επειδή οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να βλέπουν τα βουνά γυμνά . Θα μπορούσαμε να αναδασώσουμε το δάσος πολύ γρήγορα. ”

Ελπίζει, επίσης, στην αναδάσωση μεγάλων περιοχών του Μέλανα Δρυμού που είχαν περικοπεί κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου για την παροχή “οπτικής επαφής” σε όλο το σιδηρούν παραπέτασμα μεταξύ ανατολικής και δυτικής Γερμανίας, και διερευνά τις συμβάσεις στη βόρεια Αφρική, της τούνδρας του Καναδά, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ.
Σε πέντε χρόνια πιστεύει ότι η εταιρεία του θα μπορούσε φυτεύει ένα δισεκατομμύριο δέντρα ετησίως – αρκετά για την αναδάσωση 3.000 τετραγωνικών μιλίων.

http://www.diaforetiko.gr/  via http://www.kalyterotera.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x