Είναι ο λιγνίτης βρώμικη ενέργεια;

Είναι ο λιγνίτης βρώμικη ενέργεια;


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ο λιγνίτης είναι η κύρια και φθηνότερη πηγή ενέργειας για τη χώρα μας . Είναι παράλογο να την απαξιώνουμε στο όνομα μιας δήθεν καθαρότερης μορφής ενέργειας. Με αφορμή την αναγγελία δημιουργίας του νέου ΑΗΣ, Πτολεμαΐδα 5, όλοι οι κουλτουριάρηδες, δήθεν αντικυβερνητικοί, ανάγουν το πρόβλημα με τον λιγνίτη όπως κάνουν και με τους υπόλοιπους ορυκτούς πόρους σε δήθεν περιβαλλοντικό διότι αυτή η δικαιολογία είναι μοντέρνα και προσφέρεται για λαϊκισμό.

Η σημερινή τεχνολογία καύσης του λιγνίτη καθώς και αυτή της εκμετάλλευσης των λοιπών ορυκτών πόρων είναι σε θέση να εξασφαλίσει τους περιβαλλοντικούς όρους για την ασφαλή λειτουργίας τους. Όποιος αντιτίθεται στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου με πρόσχημα το περιβάλλον διευκολύνει την κυβέρνηση στο ξεπούλημα του διότι εύκολα μπορεί να χαρακτηρίσει μία τέτοια αντίδραση σαν κακόβουλη, οπισθοδρομική και ενάντια στην προσέλκυση επενδύσεων τάχα για το καλό του τόπου.

Για τον ορυκτό πλούτο των μεταλλικών ορυκτών έχω αναφερθεί από αυτό το βήμα και στο παρελθόν, με αφορμή τον χρυσό στην Χαλκιδική. Εδώ θα ήθελα να επικεντρώσω την προσοχή στον λιγνίτη που τον χαρακτηρίζουν σαν βρώμικη ενέργεια ενώ θα έπρεπε να επικεντρώσουν αλλού τις οιεσδήποτε αντιρρήσεις τους.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η Νέα Τάξη πραγμάτων, την οποία υπηρετεί η παρούσα κυβέρνηση, έχει αποφασίσει για το ρόλο της χώρας μας ως προτεκτοράτο στο οποίο δεν επιτρέπουν να δρα ανταγωνιστικά στις οικονομίες των κυρίαρχων κρατών. Για τον λόγο αυτό έχουν φροντίσει να την απόβιομηχανοποιήσουν με αποτέλεσμα να έχει αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο παρά το διαφημιζόμενο πρωτογενές πλεόνασμα της κυβέρνησης που απομυζά τον λαό χωρίς να του προσφέρει τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Οι επενδύσεις σε τομείς που εξυπηρετούν την εντόπια αγορά, όπως η παραγωγή ενέργειας, οι τηλεπικοινωνίες, η διαχείριση του νερού, των λιμένων, των αερολιμένων, του τουρισμού κλπ αφενός δεν είναι ανταγωνιστικές για αυτούς ενώ συγχρόνως αποτελούν τομείς κερδοφορίας για ιδιώτες επενδυτές που εκμεταλλεύονται ένα δημόσιο αγαθό. Ο ρόλος πλέον του Έλληνα , ή του Γραικύλου όπως μας ονομάζουν (Greek) θα είναι αυτός του υπηρέτη και συγχρόνως του καταναλωτή στην παραγωγή και κατανάλωση αυτών των υπηρεσιών.

Μόνο στο Πολυτεχνείο Κρήτης εγγράφονται πλέον άνω των 100 φοιτητών ετησίως στη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και παρά το γεγονός ότι ο αριθμός αυτός είναι παράλογος για τη χώρα μας και αποτελεί λαϊκίστικη κυβερνητική πολιτική, έχουμε τώρα και το αίτημα των αντικυβερνητικών για συρρίκνωση της εκμετάλλευσης των ορυκτών πόρων. Σίγουρα αυτή η αντεθνική κυβέρνηση πρέπει να πέσει αλλά θα είναι κρίμα η διαχείριση του κράτους να πέσει σε δήθεν οικολόγους διότι και οι δύο το ίδιο κακό κάνουν.


Αυτή είναι η δυστυχία του σημερινού Ελληνισμού, οι γραικύλοι να είναι συγχρόνως στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση.

 

Ηλίας Σταμπολιάδης
16 Μαρτίου 2014

Πηγή: ηλ.τα.

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x