Υπάρχουν πολλά απόκρημνα και δύσκολα στην πρόσβαση μέρη στην Ελλάδα αλλά σίγουρα κάποια μας εντυπωσιάζουν λίγο περισσότερο.
Όπως για παράδειγμα ένα ιδιαίτερο μέρος στη Χίο το οποίο σίγουρα δεν μπορεί να προσεγγίσει κάποιος εύκολα. Είναι ο Δρακοντόσπηλος και έχει την δική του ιστορία την οποία δεν γνωρίζουν πολλοί. Αν βρεθείς στη Χίο για διακοπές, μπορείς να ρωτήσεις τους ντόπιους που βρίσκεται ο Δρακοντόσπηλος και να σου εξηγήσουν τη δυσκολία και αν τυχόν μπορείς να προσεγγίσεις έστω έως ένα σημείο ανάλογα με τη φυσική σου κατάσταση.
Ο Δρακοντόσπηλος είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ εντυπωσιακό σπήλαιο στη Χίο και συγκεκριμένα στις πλαγιές του Πηγάνιου Όρους. Για τη διευκόλυνσή σου μπορεί να το εντοπίσεις καλύτερα στους χάρτες της Google ώστε να δεις και την γύρω περιοχή. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων πάνω από το χωριό Καρυές και όπως είπαμε η πρόσβαση σε αυτό δεν είναι πολύ απλή.
Ο Δρακοντόσπηλος είναι ένα εντυπωσιακό αν και μικρό οριζόντιο σπήλαιο. Ένα σπήλαιο που σύμφωνα με τους ερευνητές βρίσκεται εκεί από την αρχαιότητα. Κάτι που επιβεβαιώνει και η επιγραφή η οποία έχει λαξευθεί στα τοιχώματα του σπηλαίου. «Ανήρ δικαίου αχούμενος εμαυτόν πυρί κατέκαυσα». Είναι πιθανό το σπήλαιο να είχε χρησιμότητα ως τάφο. Για να το προσεγγίσεις, ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη εμπειρία στην αναρρίχηση και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ωστόσο αν καταφέρεις να φτάσεις εκεί θα ανταμειφθείς και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό του.
Αρχικά έξω από το σπήλαιο σχηματίζεται ένας εξώστης με μαγευτική θέα την πόλη της Χίου και τα Μικρασιατικά παράλια. Θα σταθείς απ’ έξω και θα θαυμάζεις για ώρες το θέαμα. Και όταν μπεις μέσα από το φυσικό άνοιγμα που έχει θα απλωθεί μπροστά σου ο πλούσιος σταλακτιτικός και σταλαγμιτικός διάκοσμος.
Μπορείς να πάρεις μια γεύση από το βίντεο του καναλιού Chiosphotos.gr στο Youtube.