Διεθνής βράβευση για Έλληνα ερευνητή

Διεθνής βράβευση για Έλληνα ερευνητή


0 0 ψήφοι
Article Rating
[taxopress_postterms id="1"]

O Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης γίνεται ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει το βραβείο “MCDM Edgeworth-Pareto Award”.

Η Διεθνής Εταιρεία Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων (International Society on Multiple Criteria Decision Making) τίμησε τον Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, απονέμοντάς του τη συγκεκριμένη διάκριση.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 22ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολυκριτήριας Ανάλυσης και Λήψης Αποφάσεων, το οποίο έλαβε χώρα στη Μάλαγα της Ισπανίας. Το βραβείο έχει θεσμοθετηθεί και απονέμεται προς τιμήν των οικονομολόγων-μαθηματικών Vilfredo Pareto (1848-1923) και Francis Edgeworth (1845-1926), οι οποίοι έθεσαν τις βάσεις για τη σύγχρονη θεωρία αποφάσεων συμβάλλοντας στη μελέτη ανταγωνιστικών συστημάτων, την μέτρηση

της αποδοτικότητας σε κοινωνικο-οικονομικά συστήματα, και την έρευνα του συστήματος αξιών των αποφασιζόντων σε σύνθετα προβλήματα αποφάσεων.

Το βραβείο “MCDM Edgeworth-Pareto Award” αποτελεί την ύψιστη διάκριση για έναν ερευνητή ο οποίος, μέσα από την επιστημονική του δράση στο πεδίο της λήψης αποφάσεων με πολλαπλά κριτήρια συνέβαλλε καθοριστικά στη διαμόρφωση και εξέλιξη του χώρου αυτού.

Το βραβείο “MCDM Edgeworth-Pareto Award”, από την καθιέρωσή του το 1992 μέχρι σήμερα, έχει απονεμηθεί σε 13 ερευνητές. Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι ο πρώτος Έλληνας που λαμβάνει το βραβείο αυτό.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης


O Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Διοίκησης στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης. Είναι κάτοχος του πτυχίου Επιστημών Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (πρώην ΑΒΣΘ) το 1981, και των μεταπτυχιακών τίτλων DEA σε Χρηματοοικονομικό Μάνατζμεντ (1982, Universite de Paris-Dauphine) και Doctorat d ΆEtat στη Διοικητική Επιστήμη (1986, Universite de Paris-Dauphine). Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στο χώρο της διαχείρισης των χρηματοοικονομικών κινδύνων, καθώς και στο σχεδιασμό και ανάπτυξη πολυκριτήριων συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ.

http://www.news.gr/

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x