Πολλοί μπορεί να μη συμφωνούσαν με τα όσα έγραφε και με τον τρόπο που τα εξέφραζε. Αυτό που οφείλουμε ν’ αναγνωρίσουμε στον Ανέστη Κεραμυδά είναι ότι με το συγγραφικό έργο του αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για το αρχαίο ελληνικό γίγνεσθαι, γαλουχώντας μια ολόκληρη γενιά εφήβων στην δεκαετία του 1990.
Οι έφηβοι εκείνοι στη συνέχεια ανδρώθηκαν, προχώρησαν τη σκέψη τους και την έρευνα, εντρύφησαν στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Οι περισσότεροι απέρριψαν τις απόψεις που εξέφραζε ο συγγραφέας της νιότης τους. Κανείς όμως δεν αρνείται ότι οι απόψεις εκείνες, έστω και ακραίες, διανθισμένες όμως με τη γοητεία που εκπέμπει η υπερβολή και η μυθολατρεία, προκάλεσαν το ενδιαφέρον, συζητήθηκαν και έδωσαν το έναυσμα σ’ εκείνα τα παιδιά να ερευνήσουν, να μάθουν, να εντρυφήσουν. Και με τον τρόπο αυτό να έρθουν σ’ επαφή με την προγονική ψυχή.
Αυτή την αναγνώριση την οφείλουμε στον Ανέστη Κεραμυδά ως ευγνωμοσύνη.
Καλό ταξίδι στους δρόμους της αιωνιότητας, τη αρωγή του ψυχοπομπού Ερμή.
Μικρό βιογραφικό:
Ο Ανέστης Κεραμυδάς γεννήθηκε στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από το Ναυτικό Γυμνάσιο και εργάστηκε επί σειρά ετών ως αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού.
Ως ναυτικός αλλά και ως ιδιώτης γύρισε όλον τον κόσμο αποκομίζοντας εμπειρίες σπάνιες. Ανήσυχο πνεύμα πάντα, εγκατέλειψε την καριέρα του και αφιέρωσε τη ζωή του στη συγγραφή έργων με θεματολογία σχετική πάντα με τον ελληνισμό.
Ήταν παντρεμένος και έζησε στη Θεσσαλονίκη. Έγραψε βιβλία ελληνοκεντρικού ενδιαφέροντος τα οποία έτυχαν μεγάλης και θερμής αποδοχής από το κοινό σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ταξίδεψε σε κάθε πόλη της Ελλάδος όπου έδωσε διαλέξεις και εμφανίστηκε κατά καιρούς σε τηλεοπτικούς σταθμούς, αναφερόμενος πάντα στη θεματολογία των βιβλίων του.
Επιμελήθηκε και παρουσίαζε επί σειρά ετών την εκπομπή “Έσσεται ήμαρ” στον τηλεοπτικό σταθμό “Απόλλων”.