Ανάπτυξη οργάνων για μεταμόσχευση από νεκρά όργανα

Ανάπτυξη οργάνων για μεταμόσχευση από νεκρά όργανα


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ενα μεγάλο βήμα προς την ανάπτυξη μοσχευμάτων από τον οργανισμό των ίδιων των ασθενών έκαναν επιστήμονες στις , οι οποίοι κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή έναν νεφρό έξω από το σώμα, σε συνθήκες εργαστηρίου!

Ερευνητές του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης έκαναν αυτό που μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν αδιανόητο, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες ασθενείς να κερδίσουν χρόνια, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε λίστες αναμονής για μεγάλα χρονικά διαστήματα, που πολλές φορές τους στερούν ακόμη και
τη ζωή.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια προσέγγιση παρόμοια με εκείνη που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στη βιοϊατρική για την ανάπτυξη

τμημάτων της καρδιάς, των πνευμόνων και του ήπατος. Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, πήραν ένα νεφρό από νεκρό ποντίκι, αφαίρεσαν τον ιστό του, το κάλυψαν με νέα κύτταρα και το μεταμόσχευσαν σε άλλο ποντίκι, ζωντανό. Οπως διαπίστωσαν, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες τα κύτταρα είχαν αναπτυχθεί και εξαπλωθεί πέρα από τα σημεία στα οποία είχαν τοποθετηθεί και το όργανο άρχισε να λειτουργεί κανονικά!

«Αν ο δρ Φρανκενστάιν ήταν σήμερα ζωντανός, σίγουρα θα έκανε μια βόλτα από το Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης. Εδώ, οι άνθρωποι παίρνουν νεκρά όργανα και τα επαναφέρουν στη ζωή. Ομως, αντί να φτιάχνουν πράσινα τέρατα, δημιουργούν καρδιές, πνεύμονες, άκρα και νεφρούς, που μια μέρα θα χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν τα ανθρώπινα όργανα που έχουν υποστεί βλάβη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βίντεο που συνοδεύει την επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Medicine».


Σύμφωνα με την «Daily Mail», τα άτομα που περιμένουν το κατάλληλο μόσχευμα νεφρού αποτελούν το 90% των ασθενών που έχουν ανάγκη από μεταμόσχευση.

 «Ελπίζουμε ότι μια μέρα τα όργανα που αναπτύσσονται με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τη νεφρική λειτουργία, όπως ακριβώς κάνουν τα μοσχεύματα που λαμβάνονται από δότες» είπε ο δρ Harald Ott, από την ομάδα των ερευνητών. «Σε έναν ιδανικό κόσμο, ακόμη και τα εμβόλια θα αναπτύσσονται από τα κύτταρα των ίδιων των ασθενών».

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x