Η ιδέα πίσω από το Alterniity είναι η χρήση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας από τους τομείς της επαυξημένης πραγματικότητας, της 3D αναγνώρισης χειρονομιών, της νευροεπιστήμης και του πρότζεκτ των Google glasses, με στόχο την ανάπτυξη του πιο αποτελεσματικού εργαλείου για την πρόγνωση, τη διάγνωση και την πρόληψη της νόσου Alzheimer.
Η ιδέα υποβλήθηκε από τον Ιωάννη Ταρνανά, νευροεπιστήμονα από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχει αφιερώσει 12 χρόνια στην έρευνα πάνω στη νόσο Alzheimer.
Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να συμμετάσχεις στο διαγωνισμό Call to innovation;
Η δυνατότητα να κερδίσω υποτροφία για την Αμερική, για το
Τι θα κρατήσεις από τη συμμετοχή σου στο διαγωνισμό;
Σαφέστατα την ευχάριστη γνωριμία με παρόμοια σκεπτόμενα άτομα, τα οποία έχουν όρεξη, μεράκι και ανάγκη αναγνώρισης της καινοτόμου δουλειάς τους. Επιπλέον, τη δικτύωση και τη διερεύνηση συνεργασιών με φορείς καινοτομίας και νέων μοντέλων κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σου για την υλοποίηση της ιδέας με την οποία συμμετείχες στο διαγωνισμό;
Ήδη προχωράω στην υλοποίηση της σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία.
Ποια θα ήταν η συμβουλή σου προς κάποιον που θέλει να πραγματοποιήσει μια μεγάλη ιδέα και να αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων;
Η συμβουλή μου θα ήταν να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πραγματοποιήσει έστω και μέρος της μεγάλης ιδέας, με οποιοδήποτε μέσο έχει στη διάθεση του. Σε περίπτωση που οι συνθήκες είναι εναντίον της άμεσης πραγματοποίησης, τότε αργά αλλά σταθερά να αναπτύσσει επιμέρους κομμάτια μέχρι να φτάσει η στιγμή της τελικής ολοκλήρωσης. Σε καμιά μα καμία περίπτωση δεν τα παρατάμε, γιατί πάντοτε υπάρχει έστω και μια περίπτωση κάποιος να δει και να αναγνωρίσει την προσπάθεια που κάνουμε.
Πηγή: Καλά Νέα