Ο “Εχθρός” το Μικρόβιον Ενίκησεν!

Ο “Εχθρός” το Μικρόβιον Ενίκησεν!


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η μεγάλη απάτη του παγκοσμιο-ποιημένου διατροφικού κώδικα (Codex Alimentarius), για καθολικό πόλεμο ενάντια σε όλα τα μικρόβια


Διαβάζοντας στην είδηση “μικρόβιο εναντίον μικροβίου”(1) ότι ερευνητές στη Σιγκαπούρη(2) δημιούργησαν ένα αβλαβές στέλεχος μικροβίου, με σκοπό να καταπολεμήσουν ένα κοινό βλαβερό (παθογόνο) μικρόβιο, που έχει αναπτύξει ανθεκτικότητα στα φάρμακα και το οποίο εξαπλώνεται στα νοσοκομεία και είναι θανατηφόρο για τους ασθενείς με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, συνειδητοποίησα το πόσο μεγάλη απάτη είναι η καταπολέμηση όλων χωρίς εξαίρεση των μικροβίων καθολικά και χωρίς αρχές. Η ίδια η φαρμακοβιομηχανία, που χρηματοδοτεί αυτές τις έρευνες των μεταλλαγμένων μικροβίων, παραδέχεται την ήτα της στο πεδίο των φαρμάκων.

mikroviaΜπορούμε να δώσουμε ένα δίκιο στον παγκοσμιοποιημένο διατροφικό κώδικα, μιά και εξυπηρετεί παγκόσμιες εταιρίες σε παγκόσμιες συναλλαγές. Τα εμπορεύματα μεταφέρονται σε μεγάλες αποστάσεις κι έτσι δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις ανάπτυξης των μικροβίων. Τα αγαθά παράγονται μαζικά σε μεγάλες ποσότητες κι αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανάπτυξης των μικροβίων. Μα ακριβώς αυτά τα δύο είναι η παγκοσμιοποίηση του εμπορίου. Η καταπολέμηση αυτών των μικροβίων γίνεται με τα τοξικά συντηρητικά, την ακτινοβόληση και άλλες ρυπογόνους μεθόδους. Η ρίζα του προβλήματος είναι το παγκόσμιο εμπόριο. Μας χρειάζεται;

Κι έρχεται τώρα το άλλο σκέλος του παγκοσμιοποιημένου διατροφικού κώδικα, η φαρμακοβιομηχανία, ισχυριζόμενη ότι θα καταπολεμήσει με χημικά σκευάσματα τα μικρόβια. Και απέτυχε! Έβγαζε το ένα μετά το άλλο τα αντιβιοτικά και τα φυτοφάρμακα και τα μικρόβια αλλάζανε, αντισκεκόμενα στο θάνατο. Έτσι σήμερα έχουν δημιουργηθεί στελέχη μικροβίων, που δεν τα πιάνει αντιβιοτικό! Αυτή δε η πολιτική έχει σπείρει εκατομμύρια αρρώστιες και καρκίνους στους πληθυσμούς, που κατανάλωναν τα τρόφιμα με φυτοφάρμακα και συντηρητικά. Ταυτόχρονα αυτοί οι κερδοσκόποι, άρπαξαν τρισεκατομμύρια από την κατανάλωση φαρμάκων αντιμετώπισης των ασθενειών, που τα φυτοφάρμακα και τα συντηρητικά δημιούργησαν.

Αυτό τους άρεσε πολύ. «Να σε κάψω Γιάννη μ’ να σ’ αλείψω λάδι…» λέει η παροιμία των προγόνων μας. Κι αυτό κάνανε για να δικαιολογήσουν αυτές τους τις πολιτικές και κυρίως για να αισχροκερδίσουν στις πλάτες μας. Δημιούργησαν μέσω των Μέσων Μαζικής κατ’ ευφημισμόν Ενημέρωσης () υστερία ενάντια στα μικρόβια. Τι να πρωτοθυμηθούμε:

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
  • Τα τοξικά “Ε” των τροφών και των προϊόντων δέρματος;
  • Το χλώριο και τα άλλα χημικά στο πόσιμο νερό;
  • Τα τρισεκατομμύρια των άχρηστων αντιβιοτικών;
  • Το καταστροφικό στοματικό διάλυμα;
  • Τις μη αναγκαίες εγχειρήσεις αμυγδαλών, σκωληκοειδίτιδας, καισαρικών τομών κ.λπ.

Μια ολόκληρη εκστρατεία αισχροκέρδειας απέναντι στον ανθρώπινο φόβο. Όλα αυτά σκοτώνουν ή παρεμποδίζουν την ανάπτυξη των μικροβίων καθολικά και χωρίς αρχές και γι αυτό σκοτώνουν και τον άνθρωπο. Οι παγκόσμιες εταιρίες υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Κομπάζανε φωνάζοντας νικήσαμε… Αλλά να που ένα μικρό μικρόβιο επέζησε κι έκανε αμυντικό σύστημα, που να μην το πιάνει κανένα φάρμακο!

Δεν εννοούμε βέβαια τον συνεχόμενο πόλεμο του ανθρώπου ενάντια στα παθογόνα μικρόβια([3]). Αλλά… «οι ερευνητές στη Σιγκαπούρη(1) χρησιμοποίησαν ένα στέλεχος του μικροβίου E.coli το οποίο βρίσκεται φυσιολογικά στο ανθρώπινο έντερο ενάντια στο μικρόβιο aeruginosa (…)». Κι αυτοί βέβαια μέσα στα πλαίσια της κερδοσκοπικής φαρμακοβιομηχανίας. Το ότι όμως οι ερευνητές «πέταξαν» τα συμβατικά φάρμακα και στράφηκαν σ’ αυτά που η ανθρώπινη παράδοση λέει, αυτά που όλοι οι εναλλακτικοί γιατροί χρησιμοποιούν, είναι μία μεγάλη απόδειξη της αποτυχίας του δόγματος ότι «όλα τα μικρόβια είναι βλαβερά και πρέπει να τα σκοτώσουμε». Δέχτηκαν πλέον επίσημα ότι υπάρχουν αβλαβή και βλαβερά μικρόβια για τον άνθρωπο και μπορούμε ενισχύοντας τα αβλαβή να πολεμήσουμε τα βλαβερά (παθογόνα). Όπως έκαναν οι πρόγονοί μας εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Όπως κάνουν σήμερα πολλοί εναλλακτικοί γιατροί, αγρότες και παραγωγοί τροφών, που σέβονται τον εαυτό τους πρώτα και τον καταναλωτή στην συνέχεια.

mikroviaΌμως υπάρχουν ακόμη παγκόσμιες εταιρίες, συνδεδεμένες κυρίως με την φαρμακοβιομηχανία, που κερδοσκοπώντας παραπλανούν τον καταναλωτή, ταυτίζοντας την λέξη μικρόβιο μόνο με τα βλαβερά παθογόνα μικρόβια, που δημιουργούν τις αρρώστιες. Για να υποστηρίξουν προϊόντα, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν 100% προφύλαξη από τα παθογόνα μικρόβια και που αυτά τα προϊόντα εξοντώνουν και τους συμμάχους μας τα αβλαβή μικρόβια, ονομάζουν ψευδώς «τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς “μικρόβια”»([4]). Εξοντώνοντας όμως “μικρόβια”, όπως ισχυρίζονται, εξοντώνουν κυρίως τα αβλαβή ωφέλιμα για τον άνθρωπο μικρόβια και αφήνουν το δέρμα μας χωρίς καμία προφύλαξη απέναντι στα παθογόνα βλαβερά μικρόβια, που έχουν ήδη τα περισσότερα αντοχή στα φάρμακα. Η κερδοσκοπία είναι μεγάλων διαστάσεων, γιατί σε συνεργασία κυρίως με τα , με παραπλανητικές διαφημίσεις και με προώθηση της νομενκλατούρας, που λυμαίνεται την δημόσια υγεία, έχουν εισχωρήσει σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία, τις μεγάλες εταιρίες και σε πολλά σπίτια καταναλωτών.


Τα αβλαβή μικρόβια, οι σύμμαχοι του ανθρώπου, έχουν συνηθίσει το αλκαλικό σαπούνι και πολλά από αυτά παραμένουν στο δέρμα μας μετά από το πλύσιμο, δίνοντας αυτά την πρώτη μάχη με τα βλαβερά. Ήδη εναλλακτικοί ερευνητές έχουν μελετήσει και παράγουν στην πράξη τα αβλαβή μικρόβια, ονομάζοντάς τα «ενεργούς μικροοργανισμούς». Τα παράγουν  από γιαούρτι, από μαγιά και με την φωτοσύνθεση.

e-coliΠριν όμως ασχοληθούμε με τα αβλαβή μικρόβια, η πίεση από τα γεγονότα και τους καταναλωτές ενεργούς πολίτες ήταν μεγάλη στις παγκόσμιες εταιρίες διατροφής. Η μεγάλη βιομηχανία, μη έχοντας πλέον εμπιστοσύνη ότι τα φάρμακα είναι 100% αποτελεσματικά και για να αποφύγει θανάτους καταναλωτών από παθογόνα μικρόβια, αναγράφει στα επεξεργασμένα της τρόφιμα ότι πρέπει να τα μαγειρεύεις πολύ καλά ώστε, συμπληρώνουμε εμείς, να σκοτώσεις τα βλαβερά παθογόνα μικρόβια που έχουν παραμείνει στα τρόφιμα. Να τι αναγράφουν στην συσκευασία οι εταιρίες για να προφυλαχτούν από τις επιπτώσεις: «να καταναλώνεται μόνο καλά ψημένο χωρίς την προσθήκη ενισχυτικών γεύσης»([5]). Και όντως σ’ αυτά τα σουτζουκάκια ο ΕΦΕΤ βρήκε μικρόβια και μάλιστα παθογόνα([6]).

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ερευνητή καθηγητή Τζερόεν Ράες του πανεπιστημίου Vrije των Βρυξελλών: «Οι άνθρωποι είναι μια αποικία μικροβίων, που περπατάει!»([7]). Βέβαια ο καθηγητής δεν ορίζει τον άνθρωπο, αλλά δίνει την οπτική γωνία για να δούμε την χρησιμότητα των μικροβίων. Και όντως έτσι είναι.

Τί είναι όμως μικρόβιο;

Από την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια μικρόβια νοούνται εκείνοι οι μικροοργανισμοί από τους οποίους οι περισσότεροι είναι μονοκύτταροι, αόρατοι με γυμνό οφθαλμό και ορατοί μόνον με μικροσκόπιο. Συμβατικά οι μικροοργανισμοί διαιρούνται σε πέντε ομάδες: μύκητες, μικροφύκη, πρωτόζωα, βακτήρια και ιοί([8]). Τις τελευταίες δεκαετίες μεθοδευμένα και οργανωμένα από τον παγκοσμιοποιημένο διατροφικό κώδικα, μέσω τον , οι μικροοργανισμοί αυτοί θεωρούνται βασικοί εχθροί του ανθρώπου, από την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών.

Είναι όμως έτσι;

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επιστήμονες αναλύουν τις θετικές επιδράσεις των ωφέλιμων μικροβίων στον άνθρωπο. Σ’ ένα άρθρο του 2007 με την επιμέλεια του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας/Διατροφής([9]) αναφέρεται: «Τα προβιοτικά ορίζονται ως τα ζωντανά μικροβιακά συστατικά τροφίμων που έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία, βελτιώνοντας τη μικροβιακή ισορροπία του εντέρου» και πιό πριν «Ο όρος προβιοτικά (probiotic) προέρχεται από τις λέξεις “pro”, που σημαίνει “για”, και “biotic”, που σημαίνει “βίος – ζωή”. Επομένως, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα προβιοτικά δρουν “για τη ζωή”. Η θεωρία των προβιοτικών προτάθηκε αρχικά από τον Metchnikoff το 1908, ο οποίος προσπαθούσε να ανακαλύψει τους λόγους για τους οποίους οι βοσκοί στη Βουλγαρία παρουσίαζαν καλή υγεία και μακροζωία. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του έδειξαν ότι τα άτομα αυτά κατανάλωναν συστηματικά γαλακτοκομικά προϊόντα με ζωντανές καλλιέργειες μη παθογόνων μικροοργανισμών“.(Οι τονισμοί δικοί μου).

Και μην μας ξενίσει ότι είμαστε μια «αποικία βακτηρίων», αφού υπάρχουν περί τις 100 φορές περισσότερα μικροβιακά γονίδια παρά ανθρώπινα γονίδια εντός μας. « Διαθέτουμε επίσης 10 φορές περισσότερα βακτηριακά κύτταρα παρά ανθρώπινα κύτταρα»! Αναφέρει νέα διεθνής μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature» την Άνοιξη του 2010([10]). Και συνεχίζει: «Το ανθρώπινο έντερο αποτελεί “κατοικία” περισσότερων από 1.000 διαφορετικών βακτηρίων, τα οποία είναι άκρως σημαντικά τόσο για την υγεία του οργανισμού μας όσο και για διαφορετικές ασθένειες που τον “πλήττουν”, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης.»

mikroviaΤώρα μάλιστα! Αυτά τα μικρόβια που έχουμε μέσα μας, μας προστατεύουν και μας βοηθάνε ενάντια στις ασθένειες! Αυτό ήταν η χαριστική βολή για την προπαγάνδα του παγκοσμιοποιημένου διατροφικού κώδικα. Αλλά πως να φτάσει στον καταναλωτή αυτή η πληροφορία; Γράφτηκε στα ψιλά και με επιστημονική ορολογία χωρίς καμιά διαφήμιση και αναφορά. Σκεπάστηκε! Δεν συμφέρει να μαθευτεί, γιατί αν προσθέσουμε ότι δισεκατομμύρια ωφέλιμα μικρόβια βρίσκονται στο σάλιο στο στόμα μας, τότε θα πάψουν ν’ αγοράζονται όλα τα μοντέρνα προϊόντα δήθεν προφύλαξης του δέρματος και του στόματος. Θα πάψουν ν’ αγοράζονται δισεκατομμύρια άχρηστα φάρμακα, που εξοντώνουν τα πολύτιμα ωφέλιμα μικρόβιά μας. Θα πάψουν ν’ αγοράζονται οι συμβατικές οδοντόκρεμες και τα στοματικά διαλύματα, που είναι φαρμακευτικά προϊόντα ενάντια στα μικρόβια.

Και η μελέτη(10) συνεχίζει: «Η χλωρίδα του εντέρου είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας, αφού συμβιώνουμε με αυτά τα μικρόβια», σημείωσε ο καθηγητής Ράες και προσέθεσε: «Τα βακτήρια βοηθούν στην πέψη των τροφών, παρέχουν βιταμίνες, μας προστατεύουν από παθογόνα στοιχεία, που απειλούν τον οργανισμό μας. Εάν υπάρχει πρόβλημα στη χλωρίδα του εντέρου, τότε οι άνθρωποι μπορούν να εμφανίσουν πολλές και διαφορετικές ασθένειες, όπως καρκίνο, νόσο του Crohn ή ελκώδη κολίτιδα, ενώ σύνδεση έχει προκύψει ακόμη και με την παχυσαρκία» (Οι τονισμοί δικοί μου).

Να λοιπόν και μια επίσημη μελέτη του συστήματος, που αναδεικνύει ότι τα μικρόβια (βακτήρια) παράγουν βιταμίνες(!) και προστατεύουν από τον καρκίνο(!). Δείτε τι γράφει η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια: «Πηγές βιταμίνης Κ για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι τα φύλλα των φυτών και η μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου, που συνθέτει σε ικανοποιητικές ποσότητες τη βιταμίνη αυτή.»([11]) Και πιό πάνω για την Βιταμίνη Β12: «Για την απορρόφησή της από το πεπτικό σύστημα είναι απαραίτητη η παρουσία ενός άλλου παράγοντα, του ενδογενούς παράγοντα. Όταν λείπει αυτός, η βιταμίνη Β12 δεν απορροφάται και έτσι εξηγείται η εμφάνιση της κακοήθους αναιμίας. Η Β12 δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη φύση και πηγές της είναι το συκώτι διαφόρων ζώων και οι καλλιέργειες διαφόρων μικροοργανισμών». Δηλαδή η βιταμίνη Β12 απορροφάται αν το έντερο έχει ωφέλιμα μικρόβια και παράγεται από αυτά!

Και μην ξεχνάμε ότι όπως επιβεβαίωσε η μελέτη «τα βακτήρια βοηθούν στην πέψη των τροφών». Τι άλλο θέλουμε για να καταλάβουμε πόσο σημαντικά είναι για την ζωή μας; Γι’ αυτό η φύση προίκισε τον άνθρωπο με αποθήκες ωφέλιμων μικροβίων (βακτηρίων). Την μεγαλύτερη εξ αυτών ακόμα κυνηγάει μετά μανίας η φαρμακοβιομηχανία και οι συμβεβλημένοι γιατροί της. Ποιά άραγε είναι αυτή η αποθήκη;

«Η χρησιμότητα της σκωληκοειδούς απόφυσης μελετήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου Ντιουκ των , οι οποίοι υποστηρίζουν σε άρθρο, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The Journal of Theoretical Biology, ότι η απόφυση αποτελεί ένα καταφύγιο για τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου, που βοηθούν στην πέψη και αποτελούν ασπίδα προστασίας κατά των παθογόνων μικροοργανισμών»([12]). Και συνεχίζει: «Όπως λένε οι ερευνητές, στην περίπτωση διάρροιας οι χρήσιμοι μικροοργανισμοί οχυρώνονται στην απόφυση, ώστε να μην καταστραφούν από τους παράγοντες που προκάλεσαν τη λοίμωξη. Όταν περάσει ο κίνδυνος εγκαθίστανται εκ νέου στα έντερα».

«Παλαιότερα, η σκωληκοειδής απόφυση θεωρούνταν ένα περιττό κατάλοιπο της ανθρώπινης εξέλιξης. Νεότερες έρευνες δείχνουν, ωστόσο, ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του εμβρύου. Λειτουργεί περίπου σαν “πεδίο ασκήσεων”, όπου λευκά αιμοσφαίρια και άλλα κύτταρα εκτίθενται στα αντιγόνα των βακτηρίων του εντερικού συστήματος. Έτσι, το ανοσοποιητικό σύστημα μαθαίνει να ξεχωρίζει “φίλους και εχθρούς”, ώστε να μην επιτίθεται σε χρήσιμα βακτήρια.»([13])

Κι αφού τα λένε αυτά τα πολύ σωστά λόγια, τα πλήρως ελεγχόμενα συμπληρώνουν για να αποπροσανατολίσουν τους καταναλωτές:

«Στους ενήλικες, το ανοσοποιητικό έχει πλέον «εκπαιδευτεί», γι’ αυτό και η σκωληκοειδής απόφυση μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα»(13)

«Θα πρέπει, άραγε, αυτό το μικρό τμήμα του εντέρου να αφαιρείται; Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι στον ανεπτυγμένο κόσμο με τις σύγχρονες ιατρικές πρακτικές και τα πλήρη συστήματα υγιεινής, η διατήρηση ενός “καταφυγίου” ωφέλιμων βακτηρίων δεν έχει και τόση σημασία»(12).

Να πως η προπαγάνδα του παγκοσμιοποιημένου διατροφικού κώδικα, σταματάει τις σκέψεις, που δημιουργούνται μαθαίνοντας τα ευρήματα των  ανεξάρτητων ερευνών, ώστε να μην πληγούν τα συμφέροντα των παγκόσμιων εμπορικών και φαρμακευτικών εταιριών.

Αλλά οι σκεπτόμενοι πολίτες καταναλωτές δεν τρώνε κουτόχορτο, ούτε κάθονται με τις ώρες στους καναπέδες βλέποντας τηλεόραση για να αποβλακωθούν. Δεν ακούν τις Κασσάνδρες της παγκοσμιοποίησης και προφυλάσσουν τα δικά τους ωφέλιμα μικρόβια σαν κόρη οφθαλμού.

mikroviaΌπως είπαμε προηγούμενα ανεξάρτητοι από την φαρμακοβιομηχανία ερευνητές δημιούργησαν σε χρήσιμο σκεύασμα τους ενεργούς μικροοργανισμούς (ΕΜ), δηλαδή τα ωφέλιμα για τον άνθρωπο μικρόβια. Οι ΕΜ είναι μείγμα διαφόρων ωφέλιμων μικροβίων, που υπάρχουν ελεύθερα στη φύση και χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια μεμονωμένα στα τρόφιμά μας, όπως π.χ. στο ψωμί, γιαούρτι, κρασί κτλ. Αποτελούνται από μικροοργανισμούς των κάτωθι τριών ειδών:

Βακτήρια μαγιάς, βακτήρια γαλακτικού οξέος και βακτήρια φωτοσύνθεσης. Όταν αυτοί οι  ενεργοί μικροοργανισμοί έρθουν σε επαφή με οργανικό υλικό, αποβάλλουν ωφέλιμες ουσίες, όπως βιταμίνες, οργανικά οξέα, ορυκτές χηλικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά.

Τα βακτήρια της μαγιάς προκαλούν ζύμωση οργανικών υλικών και παράγουν βιταμίνες και αμινοξέα. Η μαγιά χρησιμοποιείται για την παρασκευή ψωμιού, οίνου, ζύθου κ.λπ.

Τα βακτήρια του γαλακτικού οξέος προκαλούν ζύμωση οργανικής ύλης και παράγουν οργανικά οξέα, τα οποία αναστέλλουν την ανάπτυξη βλαβερών (παθογόνων) ιών. Χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για την παραγωγή γιαουρτιού και συντηρημένων λαχανικών (τουρσί, ξινό λάχανο) κ.λπ.

Τα βακτήρια της φωτοσύνθεσης αποτελούν τους παράγοντες κλειδί στους ΕΜ, βοηθώντας στη διατήρηση της ισορροπίας με άλλους χρήσιμους μικροοργανισμούς και επιτρέποντας σε όλους να υπάρχουν από κοινού και να συνεργάζονται. Το ιδιαίτερο σε αυτή την  ανακάλυψη είναι ότι ενώ οι ίδιοι οι μικροοργανισμοί υπάρχουν μεμονωμένοι στη φύση, στο μείγμα ΕΜ([14]) είναι συγκεντρωμένοι μαζί και η δράση τους να είναι εκατοντάδες φορές πιο ισχυρή απέναντι στα βλαβερά μικρόβια. Έχουν εφαρμοστεί στην αγροτική οικονομία με πολύ καλά αποτελέσματα.

Κι όμως, παρά του ότι οι αντιλήψεις περί μικροβίων άλλαξαν άρδην τις τελευταίες δεκαετίες, επιβεβαιώθηκαν πολλαπλά οι παραδοσιακές αντιλήψεις, οι κυβερνήσεις και κυρίως ο παγκοσμιοποιημένος διατροφικός κώδικας έχει μείνει στα βλαβερά μικρόβια, αναγνωρίζοντας μόνο κατ’ όνομα την ύπαρξη των ωφέλιμων. Έρχονται τώρα οι ΕΜ και πάρα πολλοί ανεξάρτητοι μελετητές και μας μιλούν για τριών ειδών μικρόβια. Τα ωφέλιμα, τα βλαβερά και τα ουδέτερα([15]). Όταν τα ωφέλιμα υπερτερούν τα ουδέτερα πάνε μαζί τους και αντίστροφα. Γι αυτό λοιπόν η αντιμετώπιση των βλαβερών, γίνεται με την ενδυνάμωση των ωφέλιμων.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, που περιέχουν εκτός από τοξικά συντηρητικά και πολλά χημικά γευστικά, ώστε ν’ αρέσουν, είναι επικίνδυνα από πολλές πλευρές για την ανθρώπινη υγεία. Η χρήση των  χημικών δημιουργεί και ανθεκτικά βλαβερά μικρόβια επικίνδυνα για τον άνθρωπο και ταυτόχρονα σκοτώνει τα ωφέλιμα μικρόβια του στόματος και του πεπτικού συστήματος (όταν φαγωθούν οι τροφές). Αυτό δεν το αγγίζει καθόλου ο παγκοσμιοποιημένος διατροφικός κώδικας.

mikroviaΑν δείτε τα μαθήματα, που έχουν ετοιμάσει για τα σχολεία θα σας σηκωθεί η τρίχα. Ρωτάει, ποια τρόφιμα περιέχουν βλαβερά βακτήρια κι έχει 6 τρόφιμα, που 4 περιέχουν ωφέλιμα και τα 2 βλαβερά. Στα 2 βλαβερά έχει ένα αλλαντικό, που περιέχει τρισεκατομμύρια e-coli, λόγω της ενσωμάτωσης στην πάστα των εντέρων, του αίματος, των οστών, των κοπράνων κ.λπ. Περιέχει ταυτόχρονα και τεράστια ποσότητα συντηρητικών για να καταστείλουν το μικροβιακό φορτίο. Δείτε την απάντηση που δίνει η ΕΕ: «Ωμά Λουκάνικα: Βλαβεροί μικροοργανισμοί, το ωμό κρέας μπορεί να περιέχει τα βακτήρια σαλμονέλλα, κολοβακτηρίδιο ή καμπυλοβακτηρίδιο. Τα βακτήρια αυτά μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση στους ανθρώπους»([16]). Για την τεράστια ποσότητα των συντηρητικών καμία αναφορά. Και μεις ρωτάμε. Μαγειρεύεις το λουκάνικο και σκοτώνεις όλους τους μικροοργανισμούς. Τα συντηρητικά όμως στην πλειοψηφία τους παραμένουν. Τρώγοντας το λουκάνικο τα συντηρητικά σκοτώνουν τα δικά σου τα ωφέλιμα μικρόβια αρχίζοντας από το στόμα και συνεχίζουν ακάθεκτα σε όλο το πεπτικό σύστημα. Έτσι το στόμα σου μένει ακάλυπτο και εύκολα βλαβερά μικρόβια μπαίνουν και δημιουργούν ουλίτιδες κ.λπ. Αυτό γιατί το αποκρύπτουν εσκεμμένα; Μα γιατί η φαρμακοβιομηχανία θα κερδίσει πολλές φορές. Μία από τα συντηρητικά και πολλές φορές από τις αρρώστιες που τα συντηρητικά θα φέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η μοναδική διέξοδος από το διατροφικό μεσαίωνα, που μας επέβαλαν οι κερδοσκόποι μέσα από τον παγκοσμιοποιημένο διατροφικό κώδικα είναι ο προσανατολισμός μας στα φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα των τοπικών αγορών. Σημαντικό επίσης είναι η άμεση επαφή καταναλωτή παραγωγού και κυρίως η ιδιοπαραγωγή όσης τροφής μπορούμε. Ο ενεργός πολίτης πρέπει να γνωρίζει τον παραγωγό και να έχει πλήρη εικόνα του. Έτσι θα παίρνει πάντα φρέσκιες πρώτες ύλες και τρόφιμα πρώτης ποιότητας επιλέγοντας παραγωγές φυσικές είτε βιολογικές χωρίς τοξικά χημικά πρόσθετα.

Γιωργάκης Κωστής

25-8-2011


[1] Βακτήριο Εναντίον… Μικροβίου! http://www.enet.gr/?i=news.el.ygeia&id=301978, Τρίτη 16 Αυγούστου 2011.

[2] Σχολής Χημικής και Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νανγιάνγκ

[3] Τα «κακά» μικρόβια είναι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί. Χρησιμοποιούμε σε όλο το κείμενο την έννοια μικρόβιο πολύ απλοϊκά για να γίνει κατανοητό το τι θέλουμε να πούμε.

[4] DETTOL: http://www.dettol.gr/my-family-germs.php

[5] http://www.biozo.gr/metagnosi/files/Soutzoukakia_coli-128.jpg

[6] Ανάκληση Προϊόντων LIDL από τον ΕΦΕΤ: http://www.biozo.gr/node/520

[7] http://topikopoiisi.blogspot.com/2010/04/blog-post_6995.html, 23 Απριλίου 2010

[8] http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%BF%CF%81%…

[9] Της κας ΕΥΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ, διαιτολόγου, διατροφολόγου, επιστημονικής συνεργάτιδας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=24.04.2007,id=83197012

[10] http://www.tovima.gr/science/article/?aid=318515

[11] http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%BD%…

[12] http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_11_18/06/2008_274282

[13] http://www.scienceillustrated.gr/?p=1403

[14] Το μείγμα ΕΜ ανακαλύφθηκε το 1968 από έναν Ιάπωνα καθηγητή του πανεπιστημίου Ryukyu  της Οκινάβα, τον Dr. Teruo Higa, ως μια εναλλακτική λύση στη χρήση χημικών ουσιών στη γεωργία. Πηγή: http://www.emhellas.com

[15] http://www.emhellas.com

[16] http://www.e-bug.eu/lang_gk/primary_pack/downloads/fh/fhts2/41%20Junior%…

Πηγή…

.-
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x