ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ Β’ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ Β’ ΕΚΔΟΣΗ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Το βιβλίο αυτό προορίζεται κυρίως για τους μελετητές της Φύσεως που επιθυμούν να γνωρίσουν το μεγαλείο του μεγάλου Παντός. Ο συνεπής μελετητής της Φύσεως πρέπει να έχει σαφή έννοια των Νόμων της Φύσεως, καθώς επίσης πρέπει να γνωρίζει ότι στα διάφορα πεδία των Κόσμων, ανάλογα με την σύσταση αυτών των κόσμων, οι Νόμοι αυτοί έχουν διαφορετική δυναμικότητα. Έτσι ο μελετητής της θείας Φύσεως κατανοώντας έναν κόσμο, θα μπορεί να κατανοεί τους υπέρτερους κόσμους, θα μπορεί να προσδιορίζει την δυναμική τους κατάσταση και εκ των συγκροτουμένων φυσικών κόσμων εύκολα θα μπορεί να μεταφέρει την σκέψη του στους πνευματικούς κόσμους, καθώς και στις μεταξύ τους υφιστάμενες σχέσεις και λειτουργίες. Κάθε άνθρωπος, γενικότερα, όταν ερευνά με βάση την αρχή της συνεχούς και ατελεύτητης εξέλιξης, δεν μπορεί να εκτραπεί σε ιδέες αφηρημένες για το ουσιαστικό Είναι του πνεύματος και να εξέλθει από το ουσιαστικό Είναι των απείρων κόσμων και των λειτουργιών τους. Στους λειτουργούντες φυσικούς και πνευματικούς κόσμους:

Θα βρίσκει ότι υπάρχουν μεταξύ τους σχέσεις, ότι διέπονται από τους αυτούς νόμους αλλά με διαφορετική δυναμικότητα και ότι δεν υπάρχει τίποτε το αφηρημένο.

Θα εννοεί ότι πάντα τα συντελούμενα στους Κόσμους είναι αποτέλεσμα των λειτουργούντων Νόμων των ουσιών της Φύσεως, ανεξαρτήτως του βαθμού των ενεργειών τους.

Θα βρίσκει ότι η διαφορά των ενεργειών τους εμφανίζει και την διαφορετική τους λειτουργία και την διαφορετική τους κατάσταση.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τα εξεταζόμενα θέματα βασίζονται στην Ελληνική παράδοση (, ας, κλπ) και κυρίως στις σχετικές απόψεις του πυθαγορείου φιλοσόφου Σπυρίδωνος Νάγου, ο οποίος κατάφερε να ανασυστήσει την Πυθαγόρεια φιλοσοφία και επιστήμη με τις εμπνεύσεις του και βασιζόμενος στα ολίγα διασωθέντα κείμενα και φράσεις. Σχετικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο μέγας , πυθαγόρειες ιδέες απηχούσε. Παράλληλα με τις απόψεις των πυθαγορείων παρατίθενται και οι αντίστοιχες απόψεις των φυσικών επιστημών. Άλλωστε η σύγχρονη επιστήμη συμπλέει σε πάρα πολλά σημεία με την Ελληνική παράδοση, η οποία αυτές τις απόψεις τις έχει διατυπώσει κατά τρόπο κυρίως ιερατικό.

Σχετικά με τα επιστημονικά κείμενα των Ελλήνων επιστημόνων της αρχαιότητας υπενθυμίζω την πρόσφατη ανακάλυψη τμήματος μιας πραγματείας περί του μηδενός και του απειροστικού λογισμού του περίφημου Έλληνα επιστήμονα της αρχαιότητας Αρχιμήδη. Η πραγματεία αυτή είναι γραμμένη σε πάπυρο τον οποίο οι καλόγεροι απόξεσαν και έγραψαν πάνω διάφορες …προσευχές. Επίσης ο Αρχιμήδης, ως γνωστόν, είχε ανακαλύψει τα κοίλα κάτοπτρα και με αυτά έκαψε τον ρωμαϊκό στόλο κατά την πρώτη εκστρατεία των Ρωμαίων κατά των Συρακουσών στην Σικελία. Επίσης υπενθυμίζω τον υπολογιστή των Αντικυθήρων, τον οποίο οι επιστήμονες μελετούν ακόμα. Η σύγχρονη επιστήμη θα προχωρήσει με πολύ ταχύτερους ρυθμούς αν χρησιμοποιήσει ως βάση της έρευνάς της την Ελληνική παράδοση (αυτά το ολίγα κείμενα που περισώθηκαν από την καταστροφική μανία των χριστιανών τον μεσαίωνα).

Με τα θέματα αυτά έχουν ασχοληθεί πάρα πολλοί συγγραφείς κατά το παρελθόν και έχουν διατυπωθεί πάρα πολλές απόψεις ώστε εκ πρώτης όψεως να φαίνεται περιττό να διατυπωθεί και μία ακόμα. Όμως νομίζω ότι η νέα αυτή άποψη είναι εντελώς πρωτότυπη και θα ανοίξει νέους ορίζοντες στην σκέψη και στις πεποιθήσεις του αναγνώστη, γι αυτό το αποτολμήσω. Πέραν αυτού, τα θέματα αυτά έχουν δημοσιευθεί αποσπασματικά στο περιοδικό ΙΧΩΡ και οι απόψεις των αναγνωστών που τα μελέτησαν, με έπεισαν ότι μια συστηματικότερη διατύπωση τους σε ένα βιβλίο θα τους βοηθούσε, αφενός μεν να τα μελετήσουν με περισσότερη προσοχή, αφετέρου δε να τα έχουν συγκεντρωμένα σε ένα ενιαίο κείμενο με την πρέπουσα αλληλουχία των θεμάτων.


ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΑΚΑΣ, Πτυχιούχος φυσικής και νομικής σχολής παν/μίου Αθηνων με μεταπτυχιακό στα ηλεκτρονικά

Σημ. ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η Β’ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ. Για την προμήθεια του βιβλίου τηλ. 6974311160

Πηγή…

.-

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x