Ανοιχτός Συνδυασμός Ανεξάρτητων Βουλευτών (δεν υπάρχει ακόμα)

Ανοιχτός Συνδυασμός Ανεξάρτητων Βουλευτών (δεν υπάρχει ακόμα)


0 0 ψήφοι
Article Rating
[taxopress_postterms id="1"]

Είπαμε, αν οι εκλογές έφερναν την επανάσταση θα είχαν καταργηθεί. Ωστόσο ένα βηματάκι προς την αληθινή επανάσταση πρέπει να γίνει ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τις κομματικές συμμορίες. Και αυτό μπορεί να γίνει αρκετά εύκολα, τουλάχιστον όσο αναφορά τις έδρες στην βουλή. Όλοι όσοι θέλουν να μπουν στην βουλή και δεν τους αφήνει το κατεστημένο, μπορούν να κατέβουν όλοι μαζί σε ΕΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, σε ΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ. Και μάλιστα αυτό το ψηφοδέλτιο θα πρέπει είναι ανοιχτό για όποιον πολίτη θέλει να συμμετάσχει με μία προϋπόθεση μόνο. Να μην έχουν γίνει ποτέ στην ζωή τους βουλευτές. Έτσι θα αλλάξουμε ντε φάκτο και στην πράξη τον τρόπο που θα ψηφίζουμε. Θα επιλέγουμε πρόσωπα με προσωπικές πολιτικές θέσεις και όχι κομματικές συμμορίες. Και θα αποκλείσουμε, από τον συνδυασμό, όλους όσους απόλαυσαν τα προνόμια του βουλευτή χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Τι είναι

Ο Ανοιχτός Συνδυασμός Ανεξάρτητων Βουλευτών είναι μόνο το εκλογικό όχημα για να επιτραπεί η είσοδος στην βουλή σε ανεξάρτητους βουλευτές. Είναι ο τρόπος μέσω του οποίου οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίζουν πρόσωπα και όχι κόμματα.

Τι δεν είναι

Ο Ανοιχτός Συνδυασμός Ανεξάρτητων Βουλευτών δεν είναι κόμμα άρα δεν έχει και κομματική πειθαρχία, δεν έχει δομές, δεν έχει ιεραρχία, δεν έχει αρχηγό.

Τι διασφαλίζεται
Με αυτό το εγχείρημα διασφαλίζεται η δυνατότητα εισόδου ετερόκλιτων προσωπικοτήτων στην βουλή χωρίς την εξάρτηση από κάποιο πολιτικό μόρφωμα (κόμμα).

Ποιος έχει την ευθύνη
Οι πολίτες ψηφοφόροι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το ποιος μπαίνει στην βουλή και παύουν να είναι δέσμιοι της αμαρτωλής κομματικής λίστας, η οποία αναδεικνύει τους υποψήφιους του επικρατείας χωρίς αυτοί να έχουν πάρει σταυρό.

Ποιες είναι οι δύο αληθινές πολιτικές παρατάξεις
Όσο αναφορά τις διαφορετικές παρατάξεις στην Ελλάδα, αριστερά, κέντρο, δεξιά έχουν όλες ένα χαρακτηριστικό. Είναι όλες ολιγαρχικές παρατάξεις και στον τρόπο λειτουργίας τους αλλά και στις πολιτικές τους. Ότι και να λένε, όσο και να κραυγάζουν για δημοκρατία, δικαιοσύνη και άλλα τέτοια τσιτάτα, στην πραγματικότητα και εκ του αποτελέσματος είναι ολιγαρχικοί. Πότε ερωτήθηκε κάποιος ψηφοφόρος για οτιδήποτε; Στην πραγματικότητα οι αυθεντικά δημοκρατικές πολιτικές δεν εκφράζονται καθόλου στο ελληνικό κοινοβούλιο το οποίο είναι γεμάτο από την εκ του αποτελέσματος παράταξη των ολιγαρχικών που την αποτελούν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκτός ίσως από κάποια άτομα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τι θα μπορούσε να εκφράσει μία αληθινά Δημοκρατική παράταξη
Η δημοκρατική παράταξη είναι η παράταξη που μπορεί να εκφράσει πολιτικές δημοκρατικές, αντιμετωπίζοντας όλους τους πολίτες ως ισότιμους στα δικαιώματα και ως ίσους στις υποχρεώσεις με βάση τις δυνατότητες τους. Με ένα τέτοιο εγχείρημα θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα δημοκρατικό κίνημα και όχι κόμμα, το οποίο να στηρίζεται σε κοινούς στόχους, βάση των προεκλογικών εξαγγελιών και θέσεων των υποψηφίων.

Πως ξεχωρίζουμε τους Ολιγαρχικούς

Στο εγχείρημα του ανοιχτού συνδυασμού ανεξάρτητων βουλευτών θα πρέπει να προσέξουμε όλους αυτούς που θα προσπαθήσουν να διασπάσουν την κίνηση με άλλους συνδυασμούς λέγοντας ότι δεν μπορούν να είναι στον ίδιο συνδυασμό με ακραίους (φασίστες ή κομμουνιστές, οι μεν για τους δε και άλλα). Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό επιχείρημα κάποιου που το παίζει δημοκράτης αλλά στην ουσία θέλει να έρθει η δική του σέχτα στα πράγματα ώστε να ελέγχει την κατάσταση.

Ποιος μπορεί να το κάνει;

Όλα τα μικρά κόμματα και ενεργοί πολίτες που δεν είναι στην βουλή, έχουν την τεχνογνωσία να συμμετάσχουν στις εκλογές και μπορούν να δημιουργήσουν αυτόν τον συνδυασμό ο οποίος, το τονίζω, θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτός για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει ακόμα και αν είναι λίγο πριν τις εκλογές. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να συμμετάσχουν όλοι.

Η ευθύνη των μικρών κομμάτων
Τα μικρά κόμματα, εντός και εκτός βουλής έχουν μεγάλη ευθύνη για τον κατακερματισμό της λαϊκής βούλησης. Αν δεν είναι και αυτά μέρος της ολιγαρχίας θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο δημιουργίας Ανοιχτού Συνδυασμού Ανεξάρτητων Βουλευτών (που δεν υπάρχει ακόμα από όσο γνωρίζω).

Τα χρήματα
Η κρατική επιχορήγηση για αυτόν τον συνδυασμοί θα μοιράζεται ισόποσα στους βουλευτές που θα εκλεγούν. Οι δαπάνες θα είναι άμεσα δημόσιες και αιτιολογημένες. Οι βουλευτές θα είναι υπόλογοι για την χρήση αυτών των χρημάτων ακόμα και αν μελλοντικά δημιουργήσουν κοινοβουλευτικές συμμαχίες.


Πρόβλεψη
Στις πρώτες εκλογές που θα υπάρξει ένας τέτοιος ανοιχτός συνδυασμός τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά και η βουλή θα γεμίσει με νέα πρόσωπα τα οποία πιθανός να συγκροτήσουν Κυβέρνηση.

Τι θα γίνει σε μεθεπόμενες εκλογές
Αν δεν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στον εκλογικό νόμο, ώστε να σταματήσουν οι αλλοιώσεις και οι αποκλεισμοί από την λεγόμενη σήμερα Ελληνική Δημοκρατία θα πρέπει να επαναληφθεί ακριβώς το ίδιο εγχείρημα με τις ίδιες προϋποθέσεις. Δηλαδή όλοι όσοι έχουν διατελέσει βουλευτές δεν θα μπορούν να είναι υποψήφιοι με αυτόν τον συνδυασμό ώστε να παραμένει η πόρτα ανοιχτή σε νέες προσωπικότητες.

Καταστατικό Συνδυασμού *
Το καταστατικό του συνδυασμού πρέπει να ορίζει μόνο ότι:
1. Το ψηφοδέλτιο είναι ανοιχτό για συμμετοχή προς όλους τους πολίτες, πλην τον εκλεγμένων.
2. Οι υποψήφιοι είναι απόλυτα ελεύθεροι να συμμετέχουν στις διαδικασίες της βουλής μόνο με την συνείδηση τους και βάση των εκφρασμένων δημόσια θέσεων τους.
3. Τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης μοιράζονται ισόποσα στους εκλεγμένους οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να δημοσιοποιούν και να αιτιολογούν άμεσα τις δαπάνες τους βάση του κοινού συμφέροντος.
4. Δεν ορίζονται υποψήφιοι επικρατείας
*Αν σε αυτή την φάση μπουν περισσότερες προϋποθέσεις το εγχείρημα θα καταδικαστεί σε αποτυχία

Διάδοση
Είναι σημαντικό να διαδοθεί η ιδέα του Ανοιχτού Συνδυασμού Ανεξάρτητων Βουλευτών, όχι μόνο προκειμένου να υλοποιηθεί, αλλά και για να αρχίζουμε να δουλεύουμε την ιδέα ότι η Δημοκρατία για να είναι αληθινή, δεν θα πρέπει να έχει αποκλεισμούς.

Το κείμενο θα εμπλουτιστεί μετά από τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.

Δαμιανός Νικολάου

Πηγή…

.-
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x