Γράφει ο *Αμφικτύων
Την πολιτική -όπως και στη ζωή-εάν δεν τολμήσεις, ποτέ δεν πρόκειται να κάνεις κάτι νέο και να βελτιωθείς. Οι πολιτικοί μας μολονότι βλέπουν τον σαθρό δρόμο που οδηγεί τη χώρα στο βάραθρο, δεν τολμούν να προβούν σε επαναπροσδιορισμό και μεταρρύθμιση της πολιτικής τους από φόβο για να μην θίξουν τα ιδιαίτερα συμφέροντα και την κομματική πελατειακή τους σχέση. Φοβούνται να αναλάβουν το κομματικό κόστος, διότι θέτουν τούτο και τα προσωπικά τους συμφέροντα υπεράνω του συνολικού συμφέροντος της χώρας. Έτσι όμως βλάπτουν το γενικότερο εθνικό συμφέρον ολόκληρου του λαού, προς χάριν μιας μικρής μερίδος κομματικών οπαδών, που συνήθως εκπροσωπεί τα υψηλότερα στρώματα της κοινωνίας και αφήνει το λαό εκτός. Δηλαδή ενεργούν σαν «πολιτικές συμμορίες». Επομένως αναγκαιούν διαρθρωτικές αλλαγές:
– Στην Εξωτερική Πολιτική-Άμυνα που παραμένει η ίδια μετά τον Β! Π.Π,
– Στην Οικονομία που πρέπει να γίνει παραγωγική και αναπτυξιακή και ιδιαίτερα ο Δημόσιος τομέας που πρέπει να επανιδρυθεί.
– Στην Ασφάλεια για να νοιώσει ο πολίτης ασφαλής – Στην Παιδεία για να προετοιμάσει τη νέα γενιά για την ψυχοπνευματική και οικονομική Αναγέννηση κ.ο.κ. Όμως αδυνατούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να βρουν λύσεις, είτε από έλλειψη αμοιβαίας εμπιστοσύνης, είτε από τον φόβο του πολιτικού κόστους, ίσως και από άγνοια των προβλημάτων και των απαιτουμένων λύσεων.
Ούτε ένας Κλέφτης στη Φυλακή;
Και ενώ θα μπορούσαν να προσκαλέσουν στις κυβερνήσεις και κόμματα κορυφαίους Έλληνες ειδικούς, το αρνούνται πεισματικά και συνεχίζουν την πεπατημένη προς την καταστροφή. Ειδικά ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου μας έβαλε σκοπίμως στο ΔΝΤ για να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και συνακόλουθα ολόκληρη την Ευρωζώνη. Με την τακτική των δανεικών, της μίζας και διαφθοράς εφθάσαμε στην χρεωκοπία και την μερική απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Με τα δυσβάστακτα βάρη και την έλλειψη ελπίδας και οράματος για το αύριο, ο λαός κάθε μέρα μπαίνει πιο βαθιά στο τούνελ της φτώχειας, μιζέριας και απαισιοδοξίας. Και εξοργίζεται όταν βλέπει ότι η πλουτοκρατία που ‘τσέπωσε’ τα κλεμμένα μένει ανέπαφη, κανείς δεν πάει φυλακή και τα χρήματα βγήκαν έξω. Όπως ένα σπίτι δεν μπορεί να ζει με δανεικά, διότι στο τέλος θα χάσει και τα υπάρχοντα του και την ελευθερία του, πολύ περισσότερο μια χώρα δεν επιτρέπεται να ζει με δανεικά και να ξοδεύει περισσότερα από εκείνα που παράγει. Όμως δεν μπορεί και να βάλει ενέχυρο στο δανειστή τα ιερά, όσια, την τιμή, την εθνική της ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα. Πολύ περισσότερο την καταδίκη σε αργό θάνατο του πληθυσμού, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Το κακό παράγινε! Σαν να μην έφθαναν αυτά έχουμε και τους λαθρομετανάστες που εκβιάζουν το Κράτος. Σε λίγο θα μας επιβάλλουν το νόμο της Σαρία και θα μας εκδιώξουν από τον τόπο μας. Δεν πάει άλλο! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ αυτούς και τους υποκινητές τους (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΚΟ κ.α).
Μέτρα για την έξοδο από την κρίση:
1/ Συνάρτηση μισθών -ημερομισθίων με την παραγωγικότητα- απόδοση. Το κράτος δεν είναι «ΠΙΚΠΑ», ούτε κομματικό φέουδο.
2/ Αναθεώρηση όλων των δαπανών από μηδενική βάση και περικοπή ή δραστική μείωση αυτών, πλην εκείνων της άμυνας, ασφάλειας, υγείας και παιδείας (με πάταξη φυσικά της μίζας και σπατάλης ώστε να δαπανούμε λιγότερα και να κερδίζουμε περισσότερα).
α/ Περιορισμός κατά 50% των μη παραγωγικών δαπανών: Του Πρωθυπουργού, Υπουργών, Βουλευτών (αποδοχές, ταξίδια, λειτουργικά έξοδα, αυτοκίνητα, υπάλληλοι βουλευτών, προνόμια κ.α. περιορισμός του προσωπικού και των μισθών της Βουλής
β/ Κανένας μισθός δημόσιου τομέα ανώτερος των 4.000Ε.
γ/ Κατάργηση δαπανών : α/ των ΜΚΟ, β/ της επιχορήγησης των κομμάτων, γ/ επιστροφή των Στρατιωτικών Αποσπασμάτων εκ του εξωτερικού,( πλήν ΕΛΔΥΚ) δ/ Μισθοδοσίας του Κλήρου (αυτή να γίνεται από το εκκλησιαστικό ταμείο ) ε/ των επιχορηγήσεων σε Πατριαρχεία, Εκκλησίες, καθώς και σε άσχετα και άχρηστα ιδρύματα(όπως λ.χ πρώην πρωθυπουργών κ.α)
3/ Περιορισμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά το 1/3 σε πρώτη φάση, με τελικό στόχο το 1/2.
4/ Διάλυση με νομοθετικό Διάταγμα όλων των Εταιρειών του Δημοσίου και απόλυση των Διοικητικών Συμβουλίων και Επιτροπών και επαναπρόσληψη βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων. 5/ Ενιαίο Μισθολόγιο για όλους τους εργαζομένους σε Δημόσιες υπηρεσίες(με εξαίρεση τις Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας). Κατάργηση κάθε μορφής επιδομάτων, πλην των απολύτως αναγκαίων.
6/ Θέσπιση συστήματος συνεχούς αξιολόγησης, ελέγχων και εφαρμογής των Νόμων της Πολιτείας, καθώς και κινήτρων μετεκπαίδευσης, όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο. 7/ Συνεχής διακομματικός έλεγχος, καθώς και από εποπτικούς μηχανισμούς, όλων των Συμβάσεων και Δαπανών του Δημοσίου και των ΟΤΑ και θέσπιση αυστηρών ποινών για τους καταχραστές του Δημοσίου Χρήματος(κατάσχεση περιουσιών).
8/ Αναδιαπραγμάτευση Μνημονίου, ΟΧΙ στο επαχθές Χρέος, αύξηση άμεσης φορολογίας στα υψηλά εισοδήματα -Ανύψωση του Ηθικού του λαού μας και δημιουργία οράματος για ένα καλύτερο μέλλον.
9/ Χάραξη Εθνικής Στρατηγικής και δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου με συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων,
10/ Απαίτηση από τη Γερμανία των Κατοχικών Δανείων και των Πολεμικών Αποζημιώσεων
11/ Περιορισμός του κομματικού και κρατικοδίαιτου Συνδικαλισμού και απαγόρευση κλεισίματος του κέντρου με επαναλαμβανόμενες και συνεχείς πορείες, καταχρηστικές απεργίες «για το ψήλου πήδημα» 12/ Να δρομολογηθεί διακομματική Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση επι τη βάσει Ελληνοκεντρικού και εκσυγχρονιστικού προτύπου, ώστε να υπηρετήσει την ψυχοπνευματική και υλικοτεχνική άνοδο των πολιτών.
13/ Αναθεώρηση της Εξωτερικής Πολιτικής του «ανήκομεν εις την Δύσιν»(δημιουργία συμμαχιών, ανοίγματα προς Ρωσία, Κίνα κ.α) με γνώμονα ότι «Μεταξύ κρατών δεν υπάρχουν αιώνιες φιλίες, αλλά μόνον αιώνια συμφέροντα»- Αλλαγή πολιτικής έναντι της Τουρκίας, χάραξη ΑΟΖ, στήριξη εθνικών θεμάτων.. 14/ Οργάνωση «Λαϊκής Αυτοάμυνας» και του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος-Κύπρου προς αντιμετώπισιν της Τουρκικής επεκτατικότητος, της εισβολής λαθρομεταναστών και των ασύμμετρων απειλών στο εσωτερικό της χώρας από εξεγέρσεις μεταναστών.
15/ Ανάπτυξη των Πλουτοπαραγωγικών μας πηγών (Τουρισμού, Γεωργίας, Ενέργεια), Προτίμηση στα Ελληνικά προϊόντα-Στροφή των νέων στην Ελληνική Ναυτιλία.
16/ Δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για τον έλεγχο των δανείων και τον καθορισμό ευθυνών, επιστροφής των κλεμμένων κλπ.
Επειδή θεωρούμε ότι το παρόν πολιτικό σύστημα έχει εκπνεύσει και δεν μπορεί να φέρει την αναγέννηση, προτείνεται :
Α/ Η δημιουργία Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας για να βγάλει τη χώρα από την παρούσα κρίση και να την βάλει σε πορεία ανάπτυξης και εθνικής ανασυγκρότησης.
Β/ Η δημιουργία Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης για την επεξεργασία ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Άμεση Δημοκρατία,κατάργηση Ασυλίας,) Η χώρα πρέπει να προετοιμασθεί για τα χειρότερα εξ αιτίας: α/ ανόδου της τιμής των καυσίμων, β/ επαπειλούμενης εισβολής εκατομμυρίων λαθρομεταναστών από τη Β. Αφρική, γ/ για την εμπλοκή και σε άλλα μέτωπα(πλην της οικονομίας) από τη Νέα Τάξη
(5/3/2011)
Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης
μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
http://amphiktyon.blogspot.com/
Πηγή: email