ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΥ

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΥ


0 0 ψήφοι
Article Rating
[taxopress_postterms id="1"]

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
ΘΕΜΑ: “ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ”
Με τον Ιστορικό – Πολιτισμολόγο

ΓΙΩΡΓΟ ΚΛΗΜΗ (ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ)

Τον Οκτώβριο του 2010 εκκινάται ένας Κύκλος Σεμιναρίων ο οποίος υποδαυλιζόμενος από πλούσιο οπτικό και γραπτό υλικό, θα παράσχει την δυνατότητα ανάλυσης και εισαγωγής στην Ιστορία της Τέχνης από την Προϊστορική Εποχή έως και τα Ρωμαϊκά χρόνια ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να αποκτήσει την ικανότητα εντοπισμού και αναγνώρισης κάθε έκφανσης της τέχνης. Γι’ αυτό τον λόγο η προσπάθεια προσέγγισης της έκφρασης θα έχει ως σκοπό την αντικειμενοποίηση των συναισθημάτων, των παραστάσεων και των άλλων ψυχικών περιεχομένων του ανθρώπου σε αισθητικές μορφές που παραμένουν ανεξίτηλες στο πέρασμα των αιώνων. Πιο συγκεκριμένα, ο Κύκλος των Σεμιναρίων της Ιστορίας των Τεχνών προβαίνει σε ενασχόληση των εξής χρονολογικών Περιόδων και Θεμάτων:

Θέματα:
Θεωρία και Φιλοσοφία της Τέχνης
Κοινωνιολογία της Τέχνης
Πολιτισμική Ανθρωπολογία
Ρυθμοί – Τάσεις – Αρχιτεκτονική
Τοιχογραφίες – Κεραμική – Γλυπτική
Λιθοτεχνία – Ψηφιδωτά – Κοροπλαστική
Μεταλλοτεχνία – Μικροτεχνία – Ζωγραφική
Αγγειογραφία – Ανάλυση Μουσειακών Εκθεμάτων

Περίοδοι:
Προϊστορική

Αιγιακή
Μινωική
Μυκηναϊκή
Γεωμετρική

Αρχαϊκή
Κλασσική

Ελληνιστική

Ρωμαϊκή

Ο Κύκλος των Σεμιναρίων θα περιλαμβάνει πλούσιο οπτικό και γραπτό υλικό καθώς και επισκέψεις τόσο σε αρχαιολογικούς χώρους όσο και σε Μουσεία.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Έναρξη Σεμιναρίων: Οκτώβριος 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Στουρνάρη 57, Αθήνα, 3ος Όροφος). Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 5221314 & 210 5224933.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ


Με τον Ιστορικό – Πολιτισμολόγο ΓΙΩΡΓΟ ΚΛΗΜΗ (Καλλίμαχος)

Ένας Κύκλος Μηνιαίων Σεμιναρίων εκκινάται στα μέσα Οκτωβρίου του 2010 ο οποίος υποδαυλιζόμενος από πλούσιο οπτικό και γραπτό υλικό, θα παράσχει την δυνατότητα ανάλυσης και εισαγωγής στην απόκρυφη αρχαιολογία αλλά και στην παροχή ευκαιριών για ικανότητα εντοπισμού και αναγνώρισης αρχαιολογικών αντικειμένων και κτισμάτων ώστε η διάκριση της προέλευσης των, της κατά προσέγγιση χρονολογικής αναγωγής των και της χρήσης των να πραγματοποιείται με τον πλέον απλό τρόπο. Ο Νέος Κύκλος Μηνιαίων Σεμιναρίων διαχωρίζεται σε δύο Κατηγορίες διατυπωμένες έτσι που πραγματικά θα καθηλώσουν ακόμη και την πιο δύσπιστη προσωπικότητα σε θέματα που θα έχουν ως βάση την Συγκριτική Αρχαιολογία και Ιστορία και την Συγκριτική Θρησκειολογία. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Α΄ Κύκλος των Σεμιναρίων προβαίνει σε ενασχόληση των εξής: Επινόηση της Ιστορίας – Ανακάλυψη της Αρχαιολογίας – Αρχαιογνωσία – Παρατήρηση των Ερειπίων – Ελληνική Προϊστορία – Γεωγραφία και Αρχαιότητες – Αιγαιακή Ιστορία και Αρχαιολογία – Προϊστορική Αρχαιολογία – Κλασική Αρχαιολογία – Υποβρύχια Αρχαιολογία – Περιβαλλοντική Αρχαιολογία – Απόκρυφη Αρχαιολογία και Ιστορία – Εξωγήινη Αρχαιολογία – Υποθαλάσσια Ευρήματα – Αρχαιολογία άλλων Πολιτισμών – Ανάλυση και Παρουσίαση Αρχαίων Αγγείων και Νομισμάτων – Θαμμένες Πολιτείες – Ευρήματα από άλλους Πλανήτες μέσα από Ιστορικές Πηγές κ.ά.

Στο Β΄ Κύκλο Σεμιναρίων θα ασχοληθούμε με την Συγκριτική Θρησκειολογία όπως προείπαμε, αποπειρώμενοι εν γένει την προσπάθεια κατανόησης της κάθε θρησκείας εξεταζομένης από την ιστορική, κοινωνιολογική και  ανθρωπολογική της άποψη.  Πιο συγκεκριμένα θα εξετάσουμε την: Ιστορία, Φιλοσοφία και Ψυχολογία των Θρησκειών, την Μελέτη των νέων Θρησκειών και Θρησκευτικών Κινημάτων, τις Θρησκείες βάσει Γεωγραφικών Κριτηρίων και τέλος την Φαινομενολογία της κάθε Θρησκείας. Έτσι μέσα από αυτές τις προσεγγίσεις θα είμαστε σε θέση να μελετήσουμε και να εξετάσουμε πάνω από τετρακόσια (400) Θρησκευτικά Δόγματα εκατοντάδων πολιτισμών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. 

Ο Κύκλος των Σεμιναρίων περιλαμβάνει πλούσιο οπτικό και γραπτό υλικό καθώς και επισκέψεις τόσο σε αρχαιολογικούς χώρους όσο και σε Μουσεία και θα ξεκινήσει στα μέσα Οκτωβρίου του 2010.

Θα πραγματοποιείται ένα Σεμινάριο κάθε μήνα στην έδρα της ΑΛΟΣ (Στουρνάρη 51, Αθήνα, 4ος Όροφος). Πληροφορίες: 210 5202393.

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x